Ett skritt nærmere Stadio della Roma

Selv om den opprinnelige fremdriftsplanen til Pallotta og co. kjapt vise seg å være noe optimistisk er det nå i allefall tegn på bevegelse i Tor di Valle. Det italienske selskapet Geores er i gang med å sjekke grunnforholdene der Romas nye storstue skal reises. Arbeidet til Geores skal etter planen foregå i tre uker og er en vital prosess ved en konstruksjon av den størrelsen Stadio della Roma etter planen skal bli.

Claudio Vercelli fra Geores har ingen tro på at undersøkelsen vil by på noen ubehagelige overraskelser:

Vi forventer å finne jord som er meget velegnet til stadionbygging. Vi har hatt mange undersøkelser i dette området tidligere, så vi kjenner til de geologiske karakteristikkene. Vår oppgave her er å finne data som brukes når dimensjonene av anlegget settes. For å si det enkelt; vi forbereder en teknisk analyse for å legge til mer data til det vi allerede vet, som forteller oss at jorden er egnet til å bygge en stadion på.

Dermed er det bare å krysse fingrene for at alle undersøkelser viser det Vercelli antar de vil vise og at byggingen av anlegget kan komme i gang. I utgangspunktet skulle byggingen starte i 2014, men Pallottas antagelse om at italiensk byråkrati ikke ville forsinke prosessen slo feil. Etter planen skulle Stadio della Roma stå klar til seriestart 2016/17, mens det nå håpes at den blir klar til bruk i første halvdel av 2017.

For mer om undersøkelsene som nå pågår anbefales denne filmsnutten: [youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]https://www.youtube.com/watch?v=NhhaF56s-FE[/youtube]