Fredagsnips

Miralem Pjanić er ønskepjanic sampdoriat av både Liverpool og Manchester United. Nå er det ikke sikkert begge disse klubbene kommer med til Champions League, så man kan godt finne frem saltklypa. Nok en gang. Midtbaneeleganten er dog tvilsom foran oppgjøret mot Atalanta, da han sliter med en betent sene i hælen (tendonitis). Støtteapparatet håper bosnieren i det minste kan være frisk nok til å sitte på benken. Dersom Pjanić ikke starter kampen, spekuleres det i at Radja Nainggolan vil ta rollen som defensiv midtbane, flankert av Paredes og Uçan.

Ellers kan vi melde om (den etter hvert vanlige) skadesituasjonen i klubben. Keita, Gervinho, Maicon, Strootman og Leandro Castán, er navn vi har sett på denne listen før, og det hele kan minne om en aldri så liten déjà vu. I tillegg til at Garcia må klare seg uten denne lille gjengen, har både Kostas Manolas og Daniele De Rossi samlet nok kort til å få seg en frihelg.

Positive nyheter fra treningsfeltet kommer i form av at Francesco Totti trente med resten av laget, etter et lite skadeavbrekk. Dette gjør at angrepet på søndag, mest sannsynlig, vil inneholde Kapteinen, Florenzi (Ljajić) og Iturbe.

Det koseguttrapporteres også at Sabatinis kosegutt Paulo Dybala er i viderekomne samtaler med Atletico Madrid, i tillegg til Roma og Juventus. Der Roma har bydd en totalpakke på €30M, har Juve sitt bud steget til €32M. Atletico, på sin side, virker å blidgjøre Palermos fornuftige president ved å legge hele €40M på bordet. Dette gjør at ryktene om at Mandžukić er på vei bort, lever i beste velgående.

Roma skal være enig med Torinos høyreback Bruno Peres. Om kontrakten til 25-åringen skriver Sky Italia ikke så mye om, men de er villige til å fortelle at Torino ønsker €20M for backen, og at Sabatini er villig til å forhandle om prisen. Nyhetene vil kanskje få Porto til å rynke på nesen, da Dragões også ønsker seg backen. Siste nytt et at Herr Walter skal ha sukker på avtalen, som ser Federico Viviani gå motsatt vei, samt en låneavtale hvis involverer Daniele Verde. Dersom det er hold i rapportene, vil vi endelig bli kvitt spekulasjonene om avtroppende Liverpool-back Glen Johnson.

En annen spiller som kobles til Roma i disse tider, er den fransk-ghanesiske Marseille-angriperen André Ayew. Spissen går tom for kontrakt til sommeren, og skal være svært nær en overgang til Giallorossi. 25-åringen har hele 62 landskamper for Ghana, og har vært en del av Marseilles ungdoms-oppsett, før han ble profesjonell i 2007.andreayew

Når det kommer til leiesoldatene våre fra Cagliari, avventer Roma-ledelsen situasjonen før noe blir skrevet i marmor. Øyboerne ønsker €10M for Nainggolan, €12,5M for Ibaro og €5 for Astori. Foreløpig har Sabatini bare lyst å løse ut Nainggolan, men det hele kan endre seg dersom Cagliari blir å se i Serie B over sommeren. Det ville være et stort tap for klubben dersom Radja skulle glippe pga. litt for avslappet gambling, men samtidig kan det slå svært gunstig ut, rent økonomisk.

Det kan være litt slitsomt å være Romanista når de høye herrer liker denne ‘gi og ta med samme mynt’ holdningen i overgangsmarkedet, men det har, met ett unntak, gått veldig bra så langt. Men tro meg; vi skal nok lese mer enn nok overgangsrykter fram til starten av september. Før det, kan vi glede oss til søndag, og tre lette poeng mot Atalanta!

 

Forza Roma!1545696_947611738597461_978203217339080500_n