Skjebnekamp på Olimpico

Roma MÅ ta tre poeng når Atalanta kommer på besøk til den evige stad søndag ettermiddag. Før den tid spilles Juventus-Lazio i Torino lørdag kveld, og sjeldent har vel så mange romanisti krysset det de har for at de sebrastripete skal vinne. Situasjonen er nemlig den at før avspark i Torino topper Juventus Serie A med 70 poeng. På 2.plass finner vi den brysomme naboen Lazio med 58 poeng, Roma har 57 poeng. 2. plassen gir direkte innpass til neste sesongs Champions League, mens laget som havner på 3. plass må ut i kvalifisering. En kvalifisering Napoli røk ut av før årets sesong.

Og er det én ting Roma må så er det å kvalifisere seg til Champions League. Først og fremst av økonomiske årsaker med tanke på handlekraft i markedet og for klubbens totale økonomiske situasjon. Skal man operere innenfor rammeverket satt av FFP må inntektene være høye. En eventuell kvalikkplass vil være fryktelig risikabelt.

Forhåpentligvis gjør Juventus jobben, men da gjenstår den virkelige oppgaven: Tre poeng mot Atalanta. De blå fra Bergamo har slitt denne sesongen og ligger på 17. plass. De har dog fått en luke ned til øverste opprykksplass på sju poeng. I løpet av sesongen har også Stefano Colantuono blitt byttet ut med Edy Reja. Laget hadde spilt åtte kamper uten seier før de beseiret Sassuolo 2-1 i forrige runde.

Hos Roma har vi de sedvanlige fraværene, i tillegg til annet småplukk. Pjanic, Maicon og Keita er enda ikke 100 %, men sistnevnte kommer til å være med i troppen søndag. De Rossi og Manolas er suspenderte etter gule kort sist. Når Strootman da i tillegg er langtidsskadd gjør det midtbanekabalen litt vanskeligere for Rudi Garcia, og én av Ucan eller Paredes kommer trolig til å starte.

Den gode nyheten er at kaptein Francesco Totti er tilbake og trolig starter helt der fremme.

Det er som sagt bare tre poeng som gjelder, noe Rudi Garcia ga uttrykk for på lørdagens pressekonferanse:

Det er en nøkkelkamp i kampen om 2.plassen. Vi er Roma og er forpliktet til å vinne i morgen. Det er det eneste vi tenker på. Det kommer ikke til å bli enkelt i morgen, men uansett hvem vi møter så er målet vårt å vinne.

Om skadesituasjonen hadde han følgende å melde:

Maicon? Kneskader er delikate. Vi er nødt til å følge med utviklingen videre. Pjanic og Gervinho er ikke tilgjengelige. Keita vil være i troppen, men han er ikke 100 %. Han kom seg igjennom trening i dag og gir oss ekstra muligheter. 

Romas tropp:

ASTORI
BALZARETTI
CALABRESI
CHOLEVAS
COLE
DE SANCTIS
DOUMBIA
FLORENZI
IBARBO
ITURBE
KEITA
LJAJIC
LOBONT
MAPOU
NAINGGOLAN
PAREDES
PELLEGRINI
SANABRIA
SKORUPSKI
SPOLLI
TOROSIDIS
TOTTI
UÇAN
VERDE

Sannsynlige lagoppstillinger:

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Torosidis, Yanga-Mbiwa, Astori, Holebas; Nainggolan, Florenzi, Paredes/Ucan; Iturbe, Totti, Ljajic

ATALANTA (4-4-1): Sportiello; Masiello, Benaloune, Stendardo, Zappacosta; Dramé, Baselli, Carmona, Gomez; Moralez; Denis

Den uhyre viktige kampen har avspark klokken 15.00 og kan ses på Cmore Live fra 14.55

FORZA ROMA!