Mercatonytt 22/4

Mattia Destro ble i januar lånt ut til Milan der han hittil har fått med seg to scoringer på 10 kamper noe som ikke er nok for at den gamle storheten ikke er villige til å legge de €16M de har en opsjon på for å sikre seg angriperen permanent. Dermed ser det ut til at Destro returnerer til Roma i sommer noe agenten også har bekreftet: «Ambisjonene i Milan er for lave, og hvis de ikke blir høyere vil han returnere til Roma.»

En annen som kan være på vei tilbake til Roma er Alberto Aquilani som forlot den evige stad til fordel for Liverpool tilbake i 2009. Aquilani er for tiden i Fiorentina og har en kontrakt som går ut til sommeren og 30-åringen sin agent bekreftet i dag til asromalive at han er i dialog med Roma: «Jeg er alltid i kontakt med Roma».

Nevnte Aquilani hadde ingen stor karriere i Liverpool da han forlot Roma tilbake i 2009 det hadde heller ikke Doni og sistemann som gikk fra den evige stad til Merseyside Fabio Borini har fortsatt til gode å imponere. Det har dog ikke satt stopperen for at Liverpool på nytt skal prøve seg på et Roma-kjøp og denne gangen skal det være Juan Manuel Iturbe som har hatt en forferdelig sesong for Roma så langt etter at Roma punget ut rundt €25m for argentineren i fjor sommer. Selv om det har blitt kun en ligascoring på 20 kamper skal Liverpool være interesserte i å betale €25m for vingen. Arsenal er også interesserte.

Pascal Boisseau som er agenten til blant andre Rudi Garcia, Gervinho og Keita var i dag på besøk på Trigoria og et av samtaleemnene skal ha vært en annen klient av agenten, nemelig Rio Mavuba. Mavuba som spilte i Lille under Rudi Garcia har en kontrakt som går ut til sommeren og skal vistnok være veldig nære en gjenforening med Garcia. Så spørs det om Garcia fortsatt er Roma-trener når sommeren kommer?

En annen gratis-signering som kan komme er Andre Ayew som har en kontrakt med Marseille som går ut til sommeren. Ayew må være sikker på at Roma kvalifiserer seg for Champions League før han tar et valg skal en tro ryktene. Inter og Sampdoria har også vist interesse.

Radja Nainggolan kan komme til å forlate Roma ved sesongslutt ettersom Roma angivelig ikke skal ha råd til å kjøpe ut Cagliari som eier 50% av spilleren som har skjønt at belgieren sin markedsverdi har økt betraktelig etter at han ankom Roma i fjor. Manchester United og Liverpool skal være villige til å legge rundt €40M på bordet for midtbanespilleren. De samme klubbene har også vist sin interesse for Miralem Pjanic i samme prisklasse.

Roma skal mest sannsynelig på keeperjakt til sommeren og en mulig erstatter for De Sanctis (som har kontrakt ut 15/16, men er tiltenkt å være reserve) er Hugo Lloris som er lysten på Champions League-fotball. Manchester United og PSG skal også være interesserte. Petr Cech er fortsatt aktuell.

Evigunge Fransesco Totti sin kontrakt går ut etter 2015/2016 sesongen og James Pallotta skal ikke være interesserte i å forlenge den. Det har lenge vært klart at Totti ikke forsvinner fra den evige stad etter fotballkarrieren og vil gå inn i en direktør-rolle i klubben når fotballskoene legges på hylla. Når hans nåværende kontrakt går ut vil han være tre måneder unna å bli 40 år.