Inter – Roma

Roma og Inter. To av Serie A-historiens store erkeriavaler møtes igjen, og det er i et meget viktig oppgjør for begge parter. I siste halvdel av forrige tiår var det stort sett Inter som endte opp med å vinne mot Roma, være seg serien totalt og i enkeltkampene. I dag er realiteten noe annerledes: Inter er en skygge av sitt gamle selv, og har, i likhet med sin byrival, blitt et slitelag midt på tabellen. Dette er ikke godkjent i Milano. Roma, til tross for sin langt bedre tabellposisjon, er dog under et like sterkt press foran lørdagens kamp.

Det er liten tvil: dette er to lag som må vinne, men som sliter med akkurat det. Inter har bare vunnet en hjemmekamp siden 11. januar, og vi vet altfor godt hvordan Romas form siden nyttår har vært. Saken er slik at Inter fremdeles har håp om en plass i Europa League dersom de avslutter sesongen sterkt, noe ringreven Roberto Mancini uten tvil vil ta ut sitt ytterste for å klare. Roma, på sin side, ligger for øyeblikket likt med Lazio på tabellen i en bitter kamp om sikker plass i Champions League neste sesong. Et Napoli i stigende form noen få poeng bak gjør det hele langt mer spennende enn det man hadde sett for seg for noen måneder siden.

Roma får tilbake Gervinho fra skade og Manolas og fra suspensjon foran denne kampen. Tilbake er også Daniele De Rossi. På den annen side er Astori ute med gule kort. Pjanic er noe tvilsom, og forventes å starte på benken. Vi tror på følgende lagoppstilling:

Roma, 4-3-3: De Sanctis; Holebas, Yanga-Mbiwa, Manolas, Torosidis; De Rossi, Keita, Nainggolan; Gervinho, Totti, Florenzi

Inter har en relativt skadefri tropp, med kun Jonathan, Dodo og Campagnaro ute. I tillegg er Medel ute med suspensjon. Mancini vil trolig starte med disse elleve:

Inter, 4-3-1-2: Handanovic; Juan Jesus, Vidic, Ranocchia, Santon; Brozovic, Gnoukori, Guarin; Hernanes; Icardi, Palacio

Neglebiteren har kampstart 20:45, og Serie A-sendingen begynner 19:55 på Cmore Live / CMore Live HD.