Tap i Milano

Roma reiste til Milano med håp om poeng. Ikke minst måtte de nærmest ha nevnte poeng, da Lazio trolig tar seg av Chievo på søndag.

Men det skulle ikke bli Romas dag (i dag heller). Første omgang var miserabel. Det var også forsvarsspillet til José Holebas etter et kvarter. Presset hans mot Hernanes var i beste fall slapt, og da en enkel finte satte tysk-grekeren ut av spill limte den tidligere Lazio-profeten ballen inn i hjørnet. Morgan De Sanctis var sjanseløs og hjemmelaget ledet 1-0.

Roma skulle allikevel få en mulighet til å utligne, til tross for en elendig omgang. Totti prøvde å finne Gervinho, men Ranocchia fikk en tå på ballen. Den havnet i beina på Victor Ibarbo som hamret løs. Ballen sang klokkerent i stolpen. Dermed gikk Roma i garderoben med 0-1 i sekken uten å ha vist tegn på forbedring på det miserable spillet som i stor grad har vedvart siden oktober.

Rudi Garcia gjorde noe han har fått kritikk for ikke å gjøre etter 52 minutter; han foretok et tidlig bytte og gjorde taktiske endringer. En for dagen svak Totti ble tatt ut til fordel for Keita og både Pjanic og Nainggolan flyttet seg høyere i banen. Det ga rimelig raskt resultater.

Pjanic fant Nainggolan ute på høyresiden av straffefeltet. Belgieren feide til på direkten og ballen seilte i det lengste hjørnet. Ikke ulikt avslutningen Florenzi hadde på samme stadion forrige sesong. 1-1!

Men merkelig nok virket ikke Roma spesielt interessert i beholde overtaket de hadde hatt siden byttet og Inter kom inn i kampen igjen og mot slutten av kampen fikk de inn et vedvarende trykk. Det ga til slutt resultater da innbytter Lukas Podolski spilte igjennom Mauro Icardi. Med Manolas i rygg greide argentineren å få skutt. Ballen forsvant forbi De Sanctis og Inter var oppe i 2-1. Roma greide aldri å komme nære i sluttminuttene og dermed endte det med tap.

Roma ser ikke i nærheten til å komme seg ut av det som har utviklet seg til klinisk kollektiv depresjon. Med nåværende form begynner det virkelig å se ut som Roma kanskje ikke en gang får muligheten til å kvalifisere seg til neste sesongs Champions League. Det ville vært en sportslig og økonomisk kjempekrise.