Sassuolo-Roma: Ryggen mot veggen

Det hardner seg til i Serie A nå. Juventus har for lengst tatt ligagull, selv om det rent matematisk ikke er avgjort ennå. I bunnen ser Parma, Cesena og Cagliari dødsdømte ut (selv om Atalanta har grunn til bekymring nå som Denis suspenderes i fem kamper), og Fiorentina og Roma har begge gått inn i forferdelige formkurver som har åpnet kampen om Europacup-plassene. Det er selvsagt sistnevnte som interesserer oss mest, for mens Fiorentina nå for alvor pustes i nakken av Torino og Genoa er Roma i en svært ubehagelig posisjon: Napoli kun to poeng bak, og Lazio ett poeng foran. Ettersom Lazio etter alt å dømme kommer til å ta tre poeng hjemme mot Parma og Napoli burde kunne hamle opp med Empoli borte, må Roma kort og godt slå Sassuolo for ikke å for alvor havne i bakevja når Europaspill skal fordeles til høsten.

Sassuolo har mer eller mindre berget plassen i Serie A, og har følgelig svært lite å spille for. Domenico Berardi har som vanlig vært het i toppen i det siste, og er suspendert foran morgendagens kamp. Vår gamle kjenning Eusebio Di Francesco må også klare seg uten spillere som Magnanelli, Terranova og Natali, men selv uten Berardi har de et formidabelt angrep: Simone Zaza er ikke like glohet som han var i høstsesongen, men et angrep bestående av han, Antonio Floro Flores og Nicola Sansone fortjener respekt. Roma har kun slått Sassuolo én gang på tre forsøk (det var i forrige sesongs oppgjør på Cittá Tricolore), og har måttet ta til takke med to poengdelinger på Olimpico.

For Rudi Garcia begynner løkka sakte å strammes. Etter seieren mot Napoli så laget ut til å være på vei tilbake igjen, før et påfølgende uavgjort og tapet mot middelmådige Inter sendte oss ned i dragsuget igjen. Holebas er ikke med i troppen, og jeg anser det som lite sannsynlig at Garcia bruker Totti fra start når Kapteinen garantert er sårere tiltrengt når den lite trivelige backrekka til Genoa ankommer hovedstaden til helgen. De Sanctis starter i mål, med Manolas-Astori/Yanga som midtlås. Gudene vet hvem som inntar backene, men på midten er det trygt å anta at Nainggolan, Keita og Pjanic starter (sistnevnte muligens som trequartista).

Der Roma sliter mer enn noe annet er i angrepet, hvor det ikke er godt å si hvem som er mest iskald av Iturbe og Gervinho. Ljajic er langt unna toppform, og sånn sett er det ikke umulig at Victor Ibarbo sniker seg inn i startoppstillingen…

Det eneste som er sikkert er at Roma ikke kan forlate Emilia-Romagna med noe annet enn tre poeng. Det være seg takket være defleksjon, selvmål eller en billig straffe. Roma har blødd poeng mot svak motstand de siste ukene, altfor mange for en klubb som strekker seg etter CL-spill til høsten. Og det er nok Garcia selv smertelig klar over.