Knusende seier mot Sassuolo

Doumbia, Florenzi og Pjanic  sørget for en festaften og en knusende borteseier mot et formsvakt Sassuolo.

 

«En boost for sesonginnspurten» oppsummerte målscorer Miralem Pjanic kampen noe som kan vise seg å være svært viktig med tanke på de siste fem kampene. Lazio som tok seg enkelt av Parma på Olimpico er fortsatt ett poeng foran og derbyet i den nest siste serierunden kan vise seg å bli et ekstra hett oppgjør i kampen om 2.plassen som gir direkte Champions League-spill.

Det var et tydelig revansjelysten Roma-lag som ville reise seg etter tapet mot Inter i helgen og etter kun seks minutter stanget Seydou Doumbia inn sitt første i Roma-drakten. Doumbia var opprinnelig ikke i startoppstillingen, men Garcia valgte å endre like før start noe som viste seg å være meget lurt. En knallhard heading etter innlegg fra Pjanic gjorde at de fleste Roma-supportere satt å lurte på når utlikningen skulle komme.

Men i stedet for en utlikning som ofte i det siste fant Alessandro Florenzi ut at han skulle sende av gårde kveldens fineste scoring da han fra sin høyreback-posisjon dro seg innover i banen forbi noen forsvarere og hamret ballen i lengste kryss bak en sjanseløs Consigli.

Med 2-0 til pause og Sassuolo uten Berardi rimelig tannløse offensivt virket det meste til å være spikret.

Sassuolo åpnet 2.omgang meget sterkt og fikk fyrt av noen skudd i retning De Sanctis, men Romas sisteskanse stoppet det som kom og kvarteret før slutt punkterte Miralem Pjanic kampen etter en målgivende pasning fra Gervinho.

Et meget stort hakk opp spillemessig fra de siste ukers prestasjoner og 3-0 i bagasjen smaker godt nå som serien så absolutt drar seg til. Til helgen venter Genoa til søndagslunsj. Selv om det har vært klart en stund ble det i går teoretisk umulig for Roma å ta Scudetto ettersom Juventus er 15 poeng og ved en eventuell poenglikhet hadde Juventus kommet foran på innbyrdes. Dermed er 2.plassen som det skal kjempes om i de siste fem serierundene hvor Roma møter: Genoa (H), Milan (B), Udinese (H), Lazio (B) og Palermo (H).