Har optimismen slått rot?

Gjestene må sies å være i overkant sultne, da de har samlet 12 poeng på sine fem siste kamper, og kommer fra et meget overbevisende 3-1 resultat mot Hello Kitty og Milan. Men alt kan leses inn i statistikk. Eller omvendt. Genoa har faktisk bare tatt 5 poeng på sine 5 siste utflukter fra fiskelukten på Luigi Ferraris.

Når det er sagt, skal man ikke undervurdere gjestende lag, men ut i fra gjeldende verktøy (statistikk), er det lenge siden Genoa fikk noe med seg fra Olimpico. Mine umiddelbare tall forteller meg at gjestene i morgen ikke har hentet ett eneste poeng, men dette strekker seg ‘kun’ tilbake til 2007.

Skal de få til noe i morgen, må de i hvert fall klare dette uten vburdissoår gamle venn Nicolas Burdisso, hvis Rudi Garcia omtalte i positive ordelag under pressekonferansen. Mister fortalte han syns det var trist at Burdisso ikke ble med, for han «setter pris på spilleren, og gledet seg til å hilse på». En han kan hilse på, men kanskje ikke like åpenhjertig er Marco Borriello.

Den profesjonelle spissen fikk aldri helt sjansen i Roma, men det ser ikke ut til å gjøre noe med humøret hans. Som i Roma, starter nok Borriello på benken. I tillegg til Burdisso, må gjestene klare seg uten skadde Diego Perotti.

Gasperini har tatt ut følgende spillere som skal prøve å få noe fornuftig ut av morgendagens lunsj:
Perin, Lamanna, Sommariva
També, De Maio, Izzo, Roncaglia, Marcese (non disponible), Bergdich
Tino Costa, Edenilson, Mandragora, Rincon, Bertolacci, Laxalt
Niang, Lestienne, Pavlovetti, Borriello, Falque, Kucka

De som må passe seg for gule kort heter Niang, De Maio, Pavlovetti, Edenilson & Tino Costa

I den andre leiren har dårlige resultater strødd (f)urtesalt i såret til mang en Romanista. At man har akseptert at dette blir nok en Scudetto-løs sesong, er nok fase man må si seg ferdig med. Nå handler alt om å erobre andreplassen fra lillesøster. Og da man har 3-0 i udramatisk bagasje med seg fra onsdag, kan optimismen slå ut i full blomst foran bortemøtet i Milano neste uke, dersom man får med seg et konkurransedyktig resultat i morgen.

For optimistisk bør man være!

curvasud101

Skadene Roma har slitt med hele sesongen, begynner vi å bli vant til, mens de små tulleskadene, ser ut til å begrense seg. Til morgendagens kamp mangler vi (som vanlig) Maicon, Leandro Castán, og Strootman, men den, fram til nå, ubenyttede midtstopperen Spolli har også meldt seg til sykestuen. Heller ikke Calabresi, Curci, Marchegiani eller Vestenicky har blitt kaldt opp til kamp.

Dem som har fått klarsignal til kamp i morgen er følgende:
Astori, Balzaretti, Holebas, Cole, De Rossi, De Sanctis, Doumbia, Florenzi, Gervinho, Ibarbo, Iturbe, Keita, Ljajić, Lobonț, Manolas, Yanga-Mbiwa, Nainggolan, Paredes, Pelligrini, Pjanić, Sanabria, Skorupski, Torosidis, Totti, Uçan og Verde.

Da leder det oss til å tro at følgende 11 vil starte: De Sanctis; Florenzi, Manolas, Astori, Torosidis*; De Rossi, Nainggolan, Pjanić; Ljajić, Totti og Gervinho.

I og med at Torosidis hadde en solid kamp sist, spørs det om Garcia velger trenings-grekeren Holenbas, men det gjenstår å se.

I de nærliggende og mest interessante kampene i morgen skal Lazio på besøk til Atalanta, mens Napoli tar imot et vaklende Milan. Hvilket betyr at om alt stemmer i morgen, er andreplassen inntatt før avspark i de andre kampene, så må man ha litt flaks, og forvalte den bra.

Dersom vi får viljen vår, vil alt ligge til rette for en godt spennende avslutning på Serie A, der Roma (i praksis) kun har en bortekamp igjen, og om Lazio skulle finne på å vinne i Bergamo, vil derbyet bli nøkkelen.22004_966403823384919_8125704311316957262_n

Men først skal fisken fanges, sløyes, og sendes tilbake til Genoa, gjerne saltet, slik at vi i hvert fall får de poengene som er rettmessig våre!

 

Forza Roma, og god lunjs!