asroma.no spår innspurten!

Situasjonen er ytterst delikat når det gjenstår fire fattige kamper av årets sesong i Serie A. Tre lag kjemper om å få delta i det ytterste europeiske selskap neste sesong. Champions League åpner sine kollosale dører direkte til laget som ender på 2.plass, mens laget som kaprer 3.plassen må slå seg gjennom en potensiell vanskelig play-off for å få spise kirsebær med de virkelig store. Roma innehar for øyeblikket den uhyre viktige 2.plassen med sine 64 poeng, men har bare ett poengs margin ned til erkerivalene Lazio. Bak disse to lurer Napoli med sine 59 poeng. Men hvem stikker av med henholdsvis 2, 3 og 4. plass når sesongens siste spark er tatt? Vi tar en titt på lagenes gjenstående kamper.

Napoli

Rafael Benitez sine gutter var det laget som fikk sjansen til å være med i Champions League gjennom play-off før denne sesongen. Dessverre for Italia og Napolis del greide de ikke å slå Athletic over to kamper etter 1-1 hjemme og tap 1-3 borte. Dermed ble det Europa League på Hamsik og co. Der har det til gjengjeld gått meget bra og laget er klare for semifinale hvor de må finne seg i være klare favoritter mot Dnipro.

Men kanskje er det nettopp Europa-deltagelse som kan felle Napoli i serieinnspurten? Er det én ting vi har lært av Rafa Benitez så er det hvor stor fordel man har av å bare kunne konsentrere seg om seriespill. Vi tar en titt på Napolis resterende kamper i Serie A:

Parma (B): Napoli gikk på en smell forrige gang de spilte borte og fikk stryk med 2-4 mot Empoli. Kampen mot Parma kommer imellom de to oppgjørene mot Dnipro og kan sånn sett få en del å si for laguttaket. Allikevel er det urimelig å anta at Napoli skal ta noe annet enn tre poeng mot avgrunnsbeskuende Parma. 3 poeng. FEIL – Kampen endte 2-2.

Cesena (H): Napoli har i tur og orden slått Fiorentina, Sampdoria og Milan hjemme i Serie A og bør ha få problemer mot et fortapt Cesena. 3 poeng.

Juventus (B): Så venter en massiv oppgave på Juventus Stadium. Juventus er ferdig med CL-semi innen denne kampen og det er lenge til en eventuell finale. Allikevel er Juventus for lengst seriemestre og Allegri vil være tilbøyelig til å bruke store deler av stallen på tampen av sesongen. Kampen er i utgangspunktet bare fire dager før finalen i Europa League og dersom Napoli skal dit kan det hende hodene befinner seg der allerede, spesielt siden Lazio og Roma på dette tidspunktet realistisk sett kan være utenfor deres rekkevidde. Vi spår at Juventus tar denne. 0 poeng.

Lazio (H): Roma håper nok at Napoli fortsatt har noe å spille for før sesongens siste oppgjør slik at hjemmelaget ikke legger seg villig på rygg for de lyseblå. Vi tror at det vil skille tre poeng mellom lagene på dette tidspunkt og at Napoli vil ha alt å spille for. 1 poeng.

 

Lazio

Lazio har en aldeles strålende sesong under ledelse av Stefano Pioli. I det siste har formen vært noe vekslende og spesielt 1-1 hjemme mot Chievo er svakt. Lazio har også et klart vanskeligere kampprogram enn Roma i tillegg til en Coppa Italia-finale i bakhodet.

Inter (H): Inter er ikke spesielt imponerende, men Lazio har vist noen tegn til nerver i innspurten med uavgjort hjemme mot Chievo og borte mot Atalanta. Mot et Inter som kan bli alt fra nummer 5 til 9 bør allikevel Lazio vinne. Hjemme har ikke Piolis gutter tapt siden 9. februar. Til tross for at vi spår tre poeng til Lazio i denne, er det lov å håpe på at Inter har en såpass god dag at de kan få med seg minst ett poeng. Det har de i utgangspunktet kvalitet til. 3 poeng. FEIL – Kampen endte 1-2.

Sampdoria (B): Alessio Romagnolis Sampdoria har en imponerende sesong under Sinisa Mihajlovic, men bør fortsette å plukke poeng resten av sesongen for å komme seg til Europa League. Så spørs det da, hvor lyst Mihajlovic har til å snyte sine egne. Romanisti kan i alle fall stole på at Romagnoli og Okaka, dersom de spiller, kommer til å gjøre sitt ytterste for å hjelpe Roma. 1 poeng. FEIL. Lazio vant 1-0.

Roma (H): Så er det den store, store kampen. Det største derbyet siden Coppa Italia-finalen vi ikke trenger å si noe mer om. Klisjeen forteller oss at derbyer lever sitt eget liv og at form og tabellposisjon ikke har noe å si. Det er vel kanskje en sannhet modifikasjoner og da blir det ekstra vanskelig å spå når lagene har nærmest identisk poengfangst så langt. Alle tips bli skudd i mørket, så da går vi for poengdeling. 1 poeng.

Napoli (B): Slo ut Napoli over to kamper i semifinalen i Coppa Italia, men tapte seriekampen på Stadio Olimpico. 1 poeng.

 

ROMA

Alle er enige om at Roma har tatt et langt steg i gal retning siden forrige sesong. Etter to seire og 5-0 på de to siste er det kanskje lov å tro at alvoret endelig har meldt seg på Trigoria, spesielt gledelig er det at det defensive så bra ut mot Genoa sist. Finspillet får vi nok ikke se før sesongen er omme, men det gjør da ingenting så lenge poengene kommer inn. Roma har i praksis tre hjemmekamper og foruten Lazio møter man lag som ikke har all verden å spille for.

Milan (B): Om Roma har en svak sesong så er den gamle storheten AC Milan i så skrøpelig forfatning at det nesten er til å grine av, samme hvem du heier på. Ikke spesielt imponerende at en av tidenes mestvinnende klubber for øyeblikket befinner seg på 11(!) plass på tabellen. Rossoneri venter nok egentlig bare på at sesongen skal være over og at de kan begynne å bygge på nytt med forhåpentligvis friskt blod på eiersiden. Milan har spilt fem strake uten seier og de tre siste har endt med tap. Roma har på sin side vunnet sine to siste og attpåtil holdt nullen i begge. Skal det blir direkte kvalifisering til Champions League bør man slå et Milan i fritt fall. 3 poeng. FEIL – Kampen endte 2-1.

Udinese (H): Udinese har ikke noe annet enn æren å spille for når de kommer til Olimpico og Roma bør ta seg av gjestene greit. Men slik Roma har fremstått på hjemmebane denne sesongen er dette et potensielt bananskall. 3 poeng. Riktig. Roma vant 2-1.

Lazio (B): 1 poeng.

Palermo (H): Palermo har hatt en finfin retur til Serie A etter svippturen innom Serie B. Heldigvis for Roma har ikke øyboerne annet enn æren å spille for. På en annen side kan de slippe skuldrene ned og slippe seg løs mot et muligens meget nervøst Roma. Men med støtte fra Roma Club Norvegia på tribunen tror vi at Totti og co. drar i land seieren. 3 poeng.

Det gir oss denne totalen:

2. Roma 74

3. Lazio 69

4. Napoli 66

Alternativ (skrekk)teori: Lazio vinner derbyet, mens Roma dummer seg ut hjemme mot én av Udinese eller Palermo og tar bare ett poeng. Da ender begge lag opp med 71 poeng og Lazio vil havne foran Roma på tabellen…