Foran Milan – Roma

Fasiten så langt for den gamle storscoreren er ikke akkurat skrytemateriale. Med tre strake tap, ser det ut som Milan må klare seg uten e-cup spill neste sesong også. Lettere blir det neppe da laget må klare seg uten Jérémy Ménez, som har nettet hele 16 scoringer, og har hatt en flott sesong etter overgangen fra Paris. Den tidligere Roma-spilleren ble utvist i 1-3 tapet for Genoa, og er ikke å se på fotballbanen før Milan skal til Bergamo i siste serierunde. Sjansene for å se tidligere Roma-spillere på topp lørdag kveld er relativt liten, da savnet av Ménez åpner for både Cerci og Destro.

I likhet med Ménez, ble også Mattia De Sciglio utvist i 0-3 tapet i Napoli, og la seg inn på listen over gode nyheter den mer eller mindre provisoriske Milan-manageren må ta med seg inn til lørdagens kamp. Når i tillegg Montolivo, Rami, El Sharaawy og Suso er usikre, kan det bli en vanskelig oppgave å unngå sitt fjerde strake nederlag.

For å gjøre Inzaghis oppoverbakke brattere, har ikke Milan slått Roma siden Zlatan Ibrahimović utlignet Pablo Osvaldos ledelse på en billig straffe i starten av andre omgang, før han satte inn vinnermålet i sluttminuttene. Og da må vi tilbake til mars 2012 – året etter de vant serien.

Det blir på ingen måte lett for Garcia og Roma å hente alle poengene. Da Milan gjestet Olimpico i vinter, skapte Roma svært lite, men det går an å tro at Milan ikke vil bli like baktunge på eget gress.

Det har også vært lenge siden Giallorossi kunne være ute etter sin tredje strake seier. Vi må faktisk til september! Men, anført av en strålende Alessandro Florenzi, har Roma gode muligheter, da laget kommer fra en fin periode, og 5-0 på de to siste oppgjørene. Når i tillegg ‘panikk-kjøpet’ Seydou Doumbia har funnet nettmaskene, ligger alt til rette for at Roma skal finne tilbake til sitt gamle spor.

Det skal nevnes at ivorianeren var litt plaget av en skade denne uken, men det forventes at Garcia skal stille samme angrepstrio som mot Genoa. Faktisk ser det ut til at seierherrene fra forrige runde er de samme som starter kampen lørdag kveld.

For en gangs skyld har ikke skadelisten vokst!

Rudi Garcia sa på pressekonferansen at det viktigste var å vinne i Milano, ikke fokusere på hva de andre utfordrerne til andre plassen gjør i sine kamper.

curvasud101

Dermed har Garica tatt med seg følgende spillere til Lombardia: Astori, Balzaretti, Holebas, Cole, De Rossi, De Sanctis, Doumbia, Florenzi, Gervinho, Ibarbo, Iturbe, Keita, Ljajić, Lobonț, Manolas, Yanga-Mbiwa, Nainggolan, Paredes, Pjanić, Sanabria, Skorupski, Torosidis, Totti og Uçan.

Med uendret lag siden forrige helg vil startoppstillingen se slik ut:
De Sanctis; Florenzi, Astori, Manolas, Torosidis; Nainggolan, De Rossi, Pjanić; Gervinho, Doumbia, Ibarbo.

Inzaghi har, som nevnt, en del nøkkelspillere ute, og ser ut til å stille følgende lag:
Diego Lopez; Abate, Mexès, Alex, Antonelli; Poli, De Jong, van Ginkel; Honda, Destro, Bonaventura.

Søndag kveld tar Lazio imot Inter, og ingenting hadde vært deiligere enn å sette Lazios ambisjoner på prøve ved å hente alle tre poengene i Milano!

 

Forza Roma!