Roma straffes for brudd på Financial Fair Play

Som en følge av å ha kommet tilbake i det gode europeiske selskap må Roma forholde seg til Finacial Fair Play (FFP). På fredag ble det klart at Roma straffes som følge av brudd på FFP og grunnen skal ligge hos det tidligere eierskapet i klubben. Dette skriver Roma selv på sine hjemmesider. UEFAs ”gå i null-krav” har ikke blitt møtt som en følge av den dårlige økonomien under Rosella Sensi. Videre skriver ASR at Roma støtter FFP og er stolte over å representere nytt lederskap i fotballen, spesielt for de som tar over klubber i vanskeligstilte posisjoner.

Slik er Romas avtale med UEFA:

  • Avtalen gjelder for sesongene 2015/16, 2016/17 og 2017/18.
  • Roma etterstreber å gå i null i løpet av innrapporteringsperioden 2017/18 (det betyr innrapporteringsperiodene 2015, 16, 17).
  • Roma skal maks ha et samlet underskudd på €30 millioner for de finansielle årene 2015 og 2016.
  • Roma aksepterer at antall registrerte spillere til UEFA-turneringer kuttes. Roma kan bare registrere 22 spiller på A-listen, mot normale 25. Slike restriksjoner vil bli opphevet dersom klubben møter de operasjonelle og finansielle målene avtalt med UEFA.
  • Roma må betale opp mot €6 millioner, som vil bli tilbakeholdt fra inntjeninger fra deltakelse i UEFA-turneringer fra sesongen 2014/15. Av denne sum skal €2 millioner betales uavhengig av en tidlig exit fra turneringene. De resterende €4 millionene er betingelseslagt og kan holdes tilbake dersom klubben når de mål utarbeidet sammen med UEFA.

 

Enda verre gikk det utover Inter som ble bøtelagt med €20 millioner, hvorav €6 millioner må betales uansett. I tillegg til de to italienske lagene ble også Monaco, Besiktas, Sporting, Krasnodar, Lokomotiv Moskva, CSKA Sofia, Kardemir Karabukspor og FC Rostov straffet av UEFA.