Bare tre poeng er godt nok

På selveste 17. mai tar Roma imot Udinese på Stadio Olimpico til nok en potensielt uhyre viktig kamp. Lazio kan få det tøft borte mot Sampdoria lørdag kveld, så søndagens kveldskamp mot Andrea Stamaccioni og Udinese kan bli avgjørende før neste helgs derby. Roma innehar altså foreløpig 2. plassen med ett poengs forsprang ned til byrivalen. På 4. plass er Napoli som er fire poeng bak Roma.

Da passer det fint at Udinese ligger på 14. plass med fint lite å spille for. Tidligere ungdomstrener i Roma Stramaccioni har ikke fått helt dreisen på de zebrastripede fra Udine og legenden Antonio Di Natale har enda ikke bestemt seg for om han vil gå på en ny sesong med klubben fra nord. Sist helg fikk de grisebank på eget gress mot Sampdoria med 1-4, men de fant forrige gang de spilte borte, 1-0 mot Luca Tonis Hellas Verona. Først og fremst er kanskje Udinese ujevne, noe én uavgjort, to seire og to tap på siste fem illusterer ganske godt. På bortebane står de med 4-6-7 og en målforskjell på -10.

Roma på sin side har spilt 17 hjemmekamper denne sesongen, men bare maktet å vinne syv av dem. Forrige kamp borte mot Milan var av den begredelige sorten og laget har gått inn i en «mini-ritiro» før oppgjøret mot Udinese. Gervinho har fått en strekk og er ute resten av sesongen. I tillegg til ivorianeren mangler Garcia Strootman, Castan og Maicon i tillegg til Alessandro Florenzi som er suspendert. Verdt å merke seg er det at derbyet glipper for Keita og De Rossi dersom de skulle få gult mot Udinese.

Etter den ynkelige innsatsen sist bør Garcia gjøre endringer. Laget så betraktelig bedre ut etter at Totti kom på banen og evnet å spille fremover istedenfor på tvers som lagkameratene hadde prøvd på i over en time uten hell. Florenzis suspensjon gjør trolig at Torosidis havner tilbake på sin vante side og at Holebas tar plass på venstre. Grekeren har vært ute i kulden en stund, men er ikke like fullstendig dypfryst som Ashley Cole. Det spås at midtbanen kommer til å bestå som vanlig av De Rossi, Pjanic og Nainggolan, til tross for at de to førstnevnte knappest hadde hatt vondt av en tur på benken. Trolig er Garcia for konservativ til å gamble med enten Paredes eller Ucan fra start. Hvem som tar flankene er vel nærmest hipp som happ da det begynner å bli en stund siden noen av de aktuelle produserte noe som minnet om akseptabelt sluttprodukt.

Udinese på sin side mangler Evangelista, Hallberg og Wague. Og kanskje er det siste gang vi får se Francesco Totti mot Antonio Di Natale. (Men kanskje har dette allerede skjedd. Di Natale er nemlig ikke med til Olimpico)

Forventede lagoppstillinger:

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Torosidis, Manolas, Astori, Holebas; De Rossi, Pjanic, Nainggolan; Ibarbo, Totti, Iturbe

UDINESE (4-3-1-2): Karnezis; Widmer, Danilo, Domizzi, Piris; Allan, Pinzi, Badu; Guilherme; Thereau, Perica

Avspark er 20:45 og oppgjøret vises på csports.no