Slo Udinese

Presset var på Roma før oppgjøret mot Udinese kvelden 17. mai ettersom Lazio allerede hatt tatt tre poeng mot Sampdoria. Men allerede etter drøyt 20 minutter så det mørkt ut for Rudi Garcia og hans menn. Romas forsvar så omtåket ut og Stipe Perica sendte de zebrastripede i føringen.

Roma så ut til å ha funnet tilbake til gnisten som var fullstendig fraværende i Milano, men på skinner gikk det allikvel ikke. Giallorossi begynte etterhvert å komme seg til målsjanser og fikk uttelling rett før pause. Francesco Totti var tilbake fra start og svarte med å servere Radja Nainggolan på helt blank goal. Belgieren kunne ikke bomme og hamret inn en fortjent utligning for Roma. 1-1 til pause på Olimpico, men det kunne fort vært 1-2 ettersom Guilherme traff tverrligger på et frispark på overtid.

Roma fortsatte med å sette press på Udinese i andre omgang og det tok bare 20 minutter før Roma skulle ta føringen. Og det var ikke den mest sannsynlige matchvinneren som dukket opp. Et innlegg ble slått mot Francesco Totti og hans mislykkede mottak endte på nydelig vis i beina på Torosidis som hadde kommet på et sugende løp fra sin høyreback. Mannen med månen nærmest snublet ballen forbi landsmann Karnezis og Roma dermed opp i 2-1.

Roma beholdt ledelsen ut kampen og tok dermed tre uhyre viktige poeng i kampen om 2. plassen foran
35,720 tilskuere på Olimpico. Roma stiller derfor til start mot Lazio på mandag med fattige ett poengs forsprang. Dermed blir Derby della Capitale det viktigste på mange, mange sesonger.