Baldissoni: Ingen god grunn til å utsette derbyet

Serie A og Italia. Ligaen, som landet, kan skryte av både en unik historie og en sjarm som er ekstremt tiltalende for undertegnede, og man kan tenke seg for andre som følger italiensk fotball. Det er noe spesielt med dramaet, de gamle rivaleriene, de store personlighetene, den fargerike pressen og den middelhavske lidenskapen. Det er dermed feil å si at det kun handler om fotball og det som skjer på banen. Det er rammen, sammen med spillet, som skaper magien.

Dessverre innebærer dette at fotball i Italia også er offer for politikk og maktspill. Det sitter dessverre en del skitt fast i sprekkene til kulturen i det politiske systemet i Italia, og landets største sport er intet unntak. Utsettelsen av derbyet vil kanskje ikke ha så mye å si for hvordan spillerne presterer fra eller til. Det har ikke så mye å si at vi som supportere må vente en dag til for det viktigste derbyet i nylig historie både for begge lag. Det som har noe å si er at forhold som ikke hører hjemme i sporten får lov til å påvirke den.

Romas konsernsjef Mauro Baldissoni uttrykte seg kanskje best om saken, og det uten å synke til nivået til andre, ikke navngitte, klubbrepresentanter fra mindre sjarmerende lag i ligaen. Vi gjengir hele uttalelsen publisert på Roma sine offisielle nettsider her:

«Det har alltid vært ligaen som tar avgjørelser på når en kamp skal spilles og det kan se ut som de har bestemt seg for å flytte kampen. Jeg tror imidlertid ikke jeg har sett en god grunn til å utsette den. Hva kan jeg si? Du vet hvordan fotball fungerer».

«Jeg kunne sagt at det er i Serie A sin interesse å selge seg selv på en ordentlig måte til utlandet og å tiltrekke seg interesse. Og jeg tror ikke at det å utsette en så stor kamp til mandag vil utrette noe slikt. Jeg kunne sagt at det er sannsynligvis ikke i interessen til de som har investert penger i kampen, de som har kjøpt TV-rettighetene både i Italia og i utlandet».

«Det kan hende at det ikke er av interesse for de som har kjøpt billett og som kanskje ikke har mulighet til å dra på kampen på mandag. Så er det interssen til byen selv, som selvsagt må stenge ned visse områder for å sikre offentlig ro på en ukedag».

«Det har alltid vært cupkamper på onsdager for så å være ligakamper på søndag og det har aldri vært rart for noen. Juventus skal spille nå på onsdag og er klare for dyst igjen på lørdag. Jeg kunne snakke i timesvis men jeg ville bare fortelle deg det du allerede vet. Som sagt, når det er kamp så er det opp til ligaen å bestemme og Roma vil møte opp den dagen det blir bestemt for å gå ut og vinne».

La oss håpe at vi gjør nettopp det, slik at vi kan vinne fotballkampen slik klubben allerede har vunnet kampen om å forholde seg profesjonell og sporslig utenfor banen.