Romanisti på vei hjem

Det brygger til storm i den evige stad. På mandag er det klart for Derby della Capitale og det har vel blitt nevnt noen ganger nå hvorfor akkurat dette derbyet er det viktigste på mange, mange år. Lazio fikk utsatt kampen til mandag etter at de spilte finale i Coppa Italia onsdag kveld, som jo rett og rimelig er. Der gikk de lyseblå på et tap mot Allegris Juventus etter scoring av playboy Alessandro Matri i ekstraomgangene. Så gjenstår det å se hvordan dette tapet påvirker Piolis gutter. Et slag i trynet som demoraliserer eller kraftig spark i ræva før mandag kveld.

Mens alt dette suser og går sin gang har Walter Sabatini kommet et stykke på vei i kartleggingen av neste sesong. Og mens Lazio surrer rundt i sine greske farger er flere Roma-gutter på vei tilbake til bylaget hvor de lærte seg å sparke ball. Den første av dem er Andrea Bertolacci. 91-modellen har hatt en meget god sesong i Genoa med sju scoringer og åtte målgivende. Midtbanespilleren er deleid, men denne ordningen opphører i sommer. Roma skal ha forholdsvis god kontroll på forhandlingene, men Milan og Fiorentina lurker i bakgrunnen.

En annen som har hatt en god sesong i havnebyen er Alessio Romagnoli. Midtstopperen har vært en viktig brikke i Sampdorias gode sesong og de blå skal ikke være lystne på å miste Romagnoli. De skal derfor ha foreslått en fornyelse av lånet, men Roma ser for seg at Romagnoli kan få bra med spilletid i hovedstaden kommende sesong. Sampdoria har opsjon på kjøp, men Roma har kontraopsjon.

Federico Viviani var det en gang knyttet store forventninger til. Han debuterte fra start mot Juventus under Luis Enrique og hadde et bra utlån i Padova før det gikk tyngre i Pescara. Nå har unggutten vært to sesonger i Latina og har blant annet takket nei til Leeds i denne perioden. Det er trolig ikke plass til Viviani  i Romas a-lagstropp, men Garcia skal være lysten på å ha ham med i pre-season for å danne seg et bedre bilde av frisparkspesialisten. Palermo og Carpi skal være interessert i det noen en gang kalte «den nye Pirlo.»