Den Evige Stad står stille

Det står mye på spill foran morgendagens kamp. Direkte avansement til Champions League vil sannsynligvis avgjøres, Rudi Garcia kjemper for å beholde jobben og derby er, tross alt, derby. Europas om ikke største, så muligens giftigste.

En lettere irritabel Rudi Garcia kunne på sin pressekonferanse før kampen informere om at han hadde en så å si komplett tropp å velge fra. Strootman og Castan får vi selvsagt ikke se før neste sesong, men bortsett fra det er det ingen skader eller suspensjoner å ta hensyn til. Dette vil etter alt å dømme gi oss Morgan De Sanctis i mål, Manolas og enten Mapou eller Astori i midten, og Torosidis og Florenzi på hver sin kant (om da ikke Holebas får slippe til på venstrekanten. Ashley Coles karriere i klubben kan vi nok sette strek under nå).

På midten belager Daniele De Rossi seg på gult kort, sammen med Radja Nainggolan og muligens Pjanic. Det har versert rykter om at Garcia vil skyve Pjanic opp i angrep, men enn så lenge går vi ut i fra at han blir å finne på midtbanen. I angrep er Francesco Totti selvsagt selvskreven, så da gjenstår det bare å se hvem han får selskap av. Lajajic har tendert mot slapphet store deler av sesongen, mens Iturbe har gjort Bambi på isen-rollen til sin egen. En løpssterk (dog utpreget lite målfarlig) Victor Ibarbo kan sånn sett brått bli aktuell…

På hovedstadens mørke side står Lazio noe mer redusert. Lucas Biglia er med i troppen men sannsynligvis ikke spilleklar, mens Stefan Radu og mursteinsparkeren Lorik Cana er ute. Fenomenet Felipe Anderson spiller forhåpentligvis sitt siste derby, og det er lov å håpe på at onsdagens Coppa Italia-finale har tatt litt av kruttet i beina hans.

Man trenger i bunn og grunn ikke understreke hvor vitkig denne kampen er videre. Det eneste som gjenstår å se er om Lotito skulle finne på å utsette djevelskapen nok en dag eller to… FORZA ROMA!