Roma klare for Champions League!

På en eller annen merkelig måte har Romas skuffende sesong endt i direkte kvalifisering til Champions League. Og måten det skjedde på kunne vel knapt vært bedre regissert.

Roma ville ha alt i sine egne hender før siste serierunde dersom de greide ett poeng mot byrival Lazio. Men; det ville gi Lazio 3.plassen og muligheten til å slå følge med Roma til Europas gjeveste selskap. Og slikt skal vi jo ikke ha noe av.

Men det så ikke bra ut for Totti og co. innledningsvis. Lazio kom stormende ut av startblokkene og kom til en gigantisk sjanse da Miroslav Klose fikk stupheade på bakre stolpe. Hvordan den tyske målsniken ikke fikk kula i mål undres han nok seg stadig over. Candreva hadde et forsøk fra skrått hold, men De Sanctis var med på notene. Roma hadde lite å komme med offensivt og ble ofte tvunget til å slå langt mot Totti. Totti har mange styrker, men som oppspillspunkt i lufta har Il Capitano lite å fare med. Det positive var Juan Iturbe som var meget giret på å vise seg fram. Kampen roet seg betraktelig ned etterhvert og da pausesignalet lød var stillingen 0-0.

Utover i 2.omgang begynte det å tenne til og tempoet tok seg betraktelig opp fra den etterhvert trege første omgangen. Etter 68 minutter hadde både Ibarbo og Pjanic kommet på banen, bytter som skulle vise seg å være av det geniale slaget fra Rudi Garcia.

Utbytte av byttet kom etter 73 minutter. Ibarbo fikk ballen til høyre inne i boksen. Coloumbianeren misser litt i første touchet, men drar seg allikevel forbi Gentiletti. Han smeller ballen flatt inn i feltet og der kommer Iturbe i fullt firsprang. Han bruker utsiden av foten til å sende Roma i føringen. Feiringen som følger er av de deilige slaget som alltid når man tar ledelsen mot erkerivalen.

Men det var ikke lenge Roma var i himmelen. Etter 81 minutter får en ellers svak Lazio-stjerne Felipe Anderson ordentlig sving på et innlegg. Yanga-Mbiwa har i utganspunktet kontroll på Djordjevic, men velger å feste øya ballen og aldri slippe. Når ballen forsvinner over begge to og Klose knuser Holebas på bakre stolpe har Djordjevic for lengst kvittet seg med Yanga-Mbiwa. Innbytteren har en enkel oppgave med å utligne. 1-1 og alle romanisti fryktet en vitaminnsprøytning og voldsom sluttspurt.

Men det var utskjelte Yanga-Mbiwa som skulle få sin revansje og sementere sitt navn i Roma-historien. Et frispark fra innleggshold ble feid inn i boksen av Miralem Pjanic. To mann er i offside, men Yanga-Mbiwa er på riktig side. En kjempeheading fra franskmannen seiler mot lengste hjørne og Marchetti kan bare se på at ballen seiler inn i nettet. 2-1 til Roma.

11058760_862065353854280_4393246081496079555_n

Med fem minutter tillegg var det dog fortsatt håp for laget med de greske fargene. Da er det greit at Ibarbo og Torosidis tydeligvis har øvd på å holde ballen nede ved cornerflagget. Parolo og Cavanda ble gjort til latter der de ga bort corner på corner og innkast på innkast.

Et derby som begynte tregt og endte i fyrverkeri. Den deiligste Roma-seieren denne sesongen og uhyre viktig ettersom Roma nå er garantert deltakelse i neste sesongs Champions League. I tillegg betyr seier at Lazio med tap mot Napoli neste helg mister sjansen til å kvalifisere seg til CL. Værsågod, Napoli. Bordet er dekket.

10984289_862001753860640_3797391275406725207_n