Det rører seg i markedet

Sesongen nærmer seg slutten og da nærmer overgangsvinduet seg. Er det én ting som er lurt så er det å gjøre majoriteten av handelen tidlig slik at man ikke trenger å trykke på panikk-knappen på vinduets siste dag. Dette har Walter Sabatini skjønt og har allerede begynt å manøvrere seg i markedet.

Førsteprioritet hos Sabatini har selvsagt Radja Nainggolan. Belgiern er deleid, en ordning som opphører denne sommeren. Cagliari har rykket ned til Serie B og har samtidig ansatt Sabatini-venn Stefano Capozucca som ny sportsdirektør. Dette er gode nyheter for Roma. I utganspunktet skal Cagliari ønske seg €15 millioner for en av Romas desidert beste spillere denne sesongen, men Roma tror partene kan enes om €12 millioner. Det kan også være snakk om at Roma sender noen spillere i retning Sardinia. Her har Federico Viviani vært nevnt, men han er også ønsket i Serie A av Palermo. Skulle Nainggolan bli 100 % Roma vil han bli tildelt en ny kontrakt og betydelig bedre lønnsbetingelser. I tillegg må Sabatini snakke med Capozucca om Astori og Ibarbo som er på lån i den evige stad.

Det er mer eller mindre vedtatt i pressen at Morgan De Sanctis må innfinne seg i å være andrevalg i sitt siste kontraktsår. Dermed jakter Roma ny førstekeeper og Sabatini sitt blikk skal ha dreid seg mot Belgia. Der vokter nemlig den australske landslagskeeperen Matthew Ryan buret til Club Brügge. Australieren har hatt en strålende sesong i Belgia. Han trenger ikke være så dyr og har med sine 23 år mange år foran seg som keeper. Det ryktes at prislappen vil ligge på rundt €8 millioner. Samtidig følger nok Sabatini med på Inters Samir Handanovic som kvier seg for å forlenge kontrakten med Milano-klubben som strekker seg ut neste sesong. Handanovic kjenner Serie A godt etter en drøss med kamper for Udinese og Inter.

En spiller det har vært snakk om lenge er Marseilles angrepsspiller André Ayew. Kontrakten til ghanseren går ut etter sesongen og noen kilder hevder at han har en avtale om å komme til Roma dersom laget kvalifiserer seg til Champions League, som de nå har gjort. Ayew skal også ha senket lønnskravene sine til litt under €3 millioner netto i året.

Ever Banega er også et navn som har blitt koblet til Roma i det siste. Den ferske Europaligavinnerens kontrakt går ut neste sommer. Med en sannsynlig Andrea Bertolacci-retur virker det dog usannsynlig at Roma skal legge mye ressurser i midtbanen i sommer. Et annet spørsmål er om Seydou Keita blir værende. Han skal ha fått tilbud om å forelenge sin utgående kontrakt med enda en sesong, men har brukt lang tid på å gi en endelig respons.

Rudi Garcia skal ha gitt Sabatini beskjed om at han trenger en skikkelig spissforsterkning denne sommeren og både Destro, Ljajic og Doumbia skal være til salgs for å rydde plass i rekkene. I den forbindelse settes Edin Dzeko i forbindelse med Roma. Bosnieren kan komme til å få mindre og mindre spilletid i Manchester og Miralem Pjanic skal allerede ha begynt å overtale sin landsmann om å komme til Roma. Problemet er at Dzeko har tre år igjen av sin kontrakt og kan dermed bli en meget dyr mann. At han vil kreve en pen sum i lønn kan også sette en stopper for overgangen.