Sortir avec finesse?

Siste hjemmekamp i Serie A er assosiert med fest og god stemning. Hverken Roma eller Palermo har noe særlig å spille for når sceneteppet går ned for siste gang i 2015, så alt tyder på en behagelig sjarmøretappe, etter at Roma sikret seg Champions League spill mandag, etter å ha slått lillesøster 2-1 foran Curva Sud.

At det blir en sjarmøretappe, har den foreløpige lagoppstillingen asroma.no har fått klørne i gitt oss hint om. Samt at i tråd med god Serie A tradisjon, skal de som ikke har fått vist seg fram, få sjansen. Spillere som Spolli, Balzaretti, Uçan, Paredes og Sanabria er av dem som har fått begrenset med spilletid, og som kan få slippe til i morgen.

En mulig avslutning av Roma-karrieren til en aldrende og skadeplaget Maicon kan være på trappene, og da Torosidis har tatt tidlig sommerferie, vil nok Maicon få mulighet til å takke for seg etter habil innsats de to foregående sesonger.

En annen som trolig snører på seg skoa før han trør ut på Olimpico-gresset for siste gang er Federico Balzaretti. Dessverre for Balza, har også siste delen av hans karriere båret preg av skader, men han har, heldigvis, kommet seg gjennom dette, og er endelig klar for kamp!

Stopperen Sabatini hentet fra Catania i vinter har heller ikke fått mulighet til å vise seg fra sin beste side. Han har faktisk til gode å debutere for Giallorossi, noe som ikke er overraskende, da han ble hentet for å fylle evt. hull i forsvaret på et tidspunkt man hadde potensialet til å spille 2-3 kamper i uken. Dersom han debuterer i morgen, er dette ingenting annet enn en flott gest.

Om det blir Astori, Manolas eller Yanga-M’Biwa som blir makkeren til argentineren er vanskelig å si.

Fremover på banen kan det tyde på at det ‘bare’ er Paredes som blir endringen. Florenzi er tilbake fra suspensjon, Nainggolan har hatt en flott rekke med opptredener, og De Rossi er De Rossi. Det ligger også i kortene at Iturbe, som endelig fikk betalt for all viljen i hele verden, startet der han slapp mandag. Og selvfølgelig blir laget ledet på banen av en mann med mange navn; hobby-t-skjorte-produsenten Francesco Totti!

Roma; De Sanctis; Maicon, Spolli, Manolas, Balzaretti; De Rossi, Nainggolan, Paredes; Florenzi, Totti, Iturbe.

Oppgjøret på La Favorita i høst endre 1-1, etter at Juventus-spiller Dybala var jordmor for ett mål i kampens fødsel, mens Destro ordnet delt foreldrerett ti minutter etter pause. Forrige gang Palermo gjestet Romas Olimpico, var tilbake i 2012, og det var samme sesong de Rosa rykket ned. Kampen endte 4-1, og gamle kjente som Osvaldo, Erik Lamela og Destro sto for 2, 3 og 4-0. 1-0 sto Francesco Totti for.

Sist Roma tapte for Palermo på eget gress var i antikken. Eller nærmere bestemt 2011, da Montella var midlertidig hovedtrener. Totti satte inn 1-0 fra krittmerket, men Palermo ville det annerledes. Anført av nåværende Hull City-spiller Abel Hernández, som puttet to, vant gjestene 3-2. For ordens skyld satte Vučinić inn 2-3 på overtid. Gangen før, da Roma tapte hjemme for Palermo, var det Antoni Cassano som satte inn Romas utligning, i ett utrolig kjedelig 1-2 tap. Dette var i 2005. Med andre ord; dette skjer ikke ofte.

Tatt i betraktning av dette er siste seriekamp, og ingen har noe å spille for, har statistikken (ei heller nå) ingen verdi. Annet enn fun facts.

Nyt festen i morgen! Forza Roma!

10984289_862001753860640_3797391275406725207_n