Tap i serieavslutningen

De tilreisende fra Norge som hadde tatt turen for sesongavslutningen på Olimpico fikk se et tafatt Roma som tapte 1-2 i den betydningsløse kampen mot Palermo.

 

For etter seieren over Lazio forrige helg var 2.plassen spikret og Rudi Garcia valgte å mønstre et litt utradisjonelt mannskap med blant annet Skorupski, Spolli, Ucan, Paredes og ikke minst Balzaretti. Sistnevnte spilte sin første kamp i Roma-drakta etter et 567 dagers langt skademareritt og fikk en meget varm velkomst av hjemmepublikumet.

Kampen startet i et rolig tempo med tydelig tegn på at det ikke var en veldig avgjørende kamp, men Palermo fikk en straffe 10 minutter før pause etter at ballen traff hodet på Spolli som dommeren tolket som hands. Vazquez var sikker fra straffemerket og satte inn 1-0 bak Skorupski.

Etter hvilen kom Roma litt mer med og i det 84. minutt ble Fransesco Totti den første og eneste denne sesongen som kom opp på tosifret antall scoringer (alle turneringer) da han chippet inn utlikningen. Det var kapteinens 299. scoring i Roma-trøya.

Dessverre ble det tap da Belotti satte inn sesongens siste scoring på Olimpico på overtid.

Dermed var sesongen over og det endte på 2. plass med 70 poeng en poengfangst som ikke har vært så lav for en sølvvinner siden calciopoli.