Silly Season

Foruten de vanlige ryktene om spillere som enten er på utgående kontrakt, eller som spiller for klubber som ikke fikk Champions League-plass, dukket det opp en aldri så liten karamell på en av de 1000 Roma-relaterte sidene jeg følger. Rudi Garcia skal bli erstattet av Unay Emery! Selvsagt vil ikke klubben offentliggjør dette før på torsdag, da Garcia og Pallotta skal i møte om fremtiden til treneren. Og ikke nok med det! Roma har bydd langt mer for Sevilla-treneren, og skal dermed snappe ham opp foran nesen på Napoli.

Hvorvidt dette er internett-journalistikk på sitt aller beste, eller om det er hold i nyheten, gjenstår å se.

Så tilbake til mer normale rykter.

Garcia er på utkikk etter en venstreback, og navnene i dag er tilbakevendende Lucas Digne fra Paris SG og den meget populære Layvin Kurzawa i Monaco. Digne har ikke tatt backplassen fra Maxwell i den franske hovedstaden, men det ligger litt i kortene at Maxwell, med sine 33 år, er i ferd med å takke for seg på sikt, og overlater plassen til sin 21 år gamle kollega. I fyrstedømme har Kurzawa tiltrukket seg oppmerksomhet etter bra spill i hjemlig liga, men ikke minst i Champions League, og siden 22-åringen er fransk, ender han nok opp i Arsenal. Begge disse overgangene virker lite sannsynlige, men man utelukker selvsagt ingenting. Man skal ikke glemme at Digne og Garcia var i Lille sammen.

Fremover på banen dukker det opp et annet navn fra fransk fotball(!!). Utenom Rio Mavuba (som er gratis, og har vært i Lille under Garcia) og James Milner (som er gratis) er det, overraskende nok, Yohan Cabaye som lurer i vannskorpa. Den robuste midtbanespilleren har ikke spilt fast i Paris, og både mer spilletid og Champions League kunne vært med på å lokke spilleren til en flottere hovedstad. Men det avhenger selvsagt i hvordan midtbanekabalen blir lagt. Med andre ord; mye hviler på skjebnene til Nainggolan og Pjanić, for ikke å glemme Strootman. Og for å ta med alle eventualiteter: Cabaye var i Lille fram til 2011.

For moro skyld nevner jeg Jordy Claise (Feyenoord, uten Europacup) og Evgen Konoplyanka. Førstnevnte har ikke vært koblet til Roma før, men i vinter, da Sabatini var på handletur i øst, dukket navnet til ukraineren opp. Da ryktes han også til England, og etter en økende popularitet i kjølvannet av Dnipros Europa League-suksess, er det ganske sannsynlig at en av topp-4-utfordrerne på holmen vil betale overpris for ham.

Angrepet har vært diskutert en god del, og her mener mange forsterkninger bør komme. Vi har lest om Luiz Adriano hundre ganger. I tillegg skal Roma ha en avtale med André Ayew, som skal komme gratis fra Marseille, men dette er ikke bekreftet fra noe hold. Roma skal også ha ett godt øye til Edin Džeko, men han har blitt svært vant til Manchester City lønninger, så det spørs om spilletid og hang-time med Pjanić er nok til å lokke den store spissen til klubben.

Andre spisser med aktive agenter om dagen er Gonzalo Higuaín og Christian Benteke. Higuaín forventes å forlate Napoli sammen med Benitéz, men ingen klarer å bestemme seg for hvor. Benteke er ønsket av hele England, og skal ha en utkjøpsklausul i kontrakten på £32,5m. Belgieren er en utrolig sterk spiller, men det er ingenting Sabatiniesque over en handel på €40-45m.

Alle journalister og agenter gleder seg! Vi vet kun at vi har svarene om drøye tre måneder.