Mercato-bevegelser

Det forventes å skje mye på overgansmarkedet til Roma i sommer og med vinduets åpning stadig nærmere tiltar også ryktene i styrke. Her følger en oppsummering av det som har blitt meldt de siste dagene.

Vi har tidligere meldt at Gervinho er ferdig i Roma og så godt som klar for Al-Jazira. De siste dagene har det dog vært stille rundt overgangen, men det meldes at en medisinsk sjekk er nært forestående.

Walter Sabatinis kanskje viktigste oppgave er å sikre seg de siste 50 % av Radja Nainggolan fra Cagliari. De siste par dagene har rykter om at Juventus vil ha belgiern tiltatt i styrke, selv om noen av rapportene har manglet troverdighet siden de har meldt at Cagliari var i ferd med å selge sine 50 % til Juve, noe de ikke kan gjøre. Det den gamle dame kan gjøre er å stille økonomiske garantier til Cagliari, som dermed kan la Nainggolan gå til blindauksjon. Dette virker allikevel usannsynlig, spesielt tatt i betraktning Roma og Cagliaris gode forhold og Sabatini og Cagliaris sporsdirektør Capozuccas vennskap. Det ryktes nå at Roma vil få avtalen i havn og skal være klare til å legge €16 millioner på bordet for siste halvdel av Nainggolan.

En man snarere vil bli kvitt enn å beholde er spissfloppen Seydou Doumbia. Hans tidligere klubb CSKA Moskva har tidligere uttrykt et mulig ønske om å hente ham tilbake til Russland, men nå har også Olympiakos kommet på banen. Grekerne vil ha Doumbia på lån med opsjon på kjøp, men Roma vil aller helst kvitte seg med ivorianern på permanent basis. Roma vil gjerne ha tilbake de €15 millionen de brukte på spissen, men dette skal ikke Olympiakos være villige til å betale. Et alternativ kan være å inkludere keeper Roberto i avtalen, en spiller som tidligere i sommer har blitt linket til Roma.

Kanskje erstattes han av Ciro Immobile. Spissen skal være på vei bort fra Dortmund og Roma kan være en av klubbene som vil sikre seg den tidligere Pescara-helten. Fiorentina skal også være ute etter Immobile, samtidig som de ryktes til Mattia Destro.

Roma skal ha mottatt et bud fra Atletico Madrid på Juan Iturbe, men det skal ha blitt blankt avvist. Til tross for en noe skuffende debutsesong skal Romas ledelse ha klokketro på den unge argentineren.

Vi kan holde oss på keeperplassen der det er ventet at Roma gjør en investering. Asmir Begovic har ett år igjen av kontrakten sin med Stoke og kan være en aktuell kandidat. En Stoke-direktør skal ha innrømmet at Roma har vært i samtaler med keeperen og at det vil være vanskelig for Stoke å beholde ham over sommeren. En keeper som allerede er i Roma er Lukasz Skorupski. Han skal være veldig lysten på å komme seg til en klubb der han får spille fast for å øke sjansene sine til å komme med i Polens EM-tropp neste sommer. Nå skal polakken være klar for Empoli på et to år langt lån.

En annen som skal være klar for Empoli er Federico Barba. Midstopperen har vært deleid mellom Roma og Empoli, men skal tilsynelatende nå tilhøre sistnevnte. Roma skal ha en tilbakekjøpsklausul som kan aktiveres når som helst.

Og vi holder oss i Empoli. De blå hadde en meget god comeback-sesong i Serie A under ledelse av Maurizio Sarri (som er klar for Napli). En av de som imponerte var Riccardo Saponara. Han skal ha imponert såpass at Walter Sabatini skal ha utarbeidet en avtale som vil ta den offensive midtbanespilleren til Roma. Overganen skal på det nærmeste være klar og kan bare veltes av at Sabatini får kalde føtter, slik han fikk med André Ayew, som nå er klar for Swansea.

Det har tidligere vært nevnt her at Federico Viviani kunne få sjansen til å imponere Garica i pre-season, men per nå ser ikke det veldig sannsynlig ut. Maurizio Zamparini bekrefter nemlig nå at Palermo er i sluttforhandlinger med Roma om å sikre seg den tidligere Primavera-kapteinen.

For å sukre Nainggolan-pillen skal Sabatini være villig til å selge Daniele Verde til Cagliari for €3 milioner. Roma vil han en tilbakekjøpsklausul på €7 millioner og den skjeggfagre unggutten vil tilbringe minst to sesonger på Sardinia. Verdes store gjennombrudd kom nettopp her, da han la opp til begge scoringene da Roma slo Cagliari 2-1.

Fra Genoa ønsker Sabatini seg de siste 50 % av Andrea Bertolacci. Det ser ut til å gå greit, selv om Milan lusker i korridorene. Trolig vil Roma gi €6-7 millioner for den tidligere Primavera-spilleren. I tillegg følger Sabatini med på Iago Falque, som det også kan bli aktuelt å prøve og hente til Roma.

En potensielt viktig inntekskilde i dette overgangsvinduet er Adem Ljajic. Serberen har, til tross for små perioder med godt spill, ikke evnet å være en protagonist i Romas offensive spill. Roma skal derfor være villige til å selge Ljajic for å generere penger som kan brukes andre steder. Det skal være interesse for vingen i England og Tyskland.

Gregory Van der Wiel er nok en gang linket til Roma. Den nederlandske høyrebacken har slitt med å sette sitt preg på PSG og kan være på utkikk etter en ny arbeidsgiver. Sabatini skal ha møtt agent Mino Raiola i Milano for å diskutere mulighetene for å hente Van der Wiel til Roma.

Seydou Keitas kontrakt med Roma er i ferd med å løpe ut. Nå har midtbanemannen fra Mali kommet tilbake til Roma fra ferie for å diskutere en potensiell forlengelse.

Oppdatering 14/6:

Sabatini virker bestemt på å utrette det mange har ettespurt i en årrekke: Å få inn en etablert kvalitetsspiss i løpet av sommeren, selv om det skulle koste litt flesk. To navn har vært på tapeten en god stund, nemlig Manchester City’s Edin Dzeko og Sevilla’s Carlos Bacca. Dzeko har som kjent et godt forhold til landsmann Miralem Pjanic, og sistnevnte har flere ganger uttalt at han gjerne skulle sett kompisen i Roma-drakt. Alt tatt i betraktning har dette imidliertid blitt sett på som en håpløs drøm som Roma rett og slett ikke har råd til å gjøre til virkelighet, både når det gjelder overgangsum og når det gjelder lønn. Dog har noen av de mer seriøse medieaktørene i helgen meldt at Roma har tatt kontakt med spillerens agent og at en samtale mellom klubbene kan være nært forestående. Rent økonomisk sett vil dette isåfall dreie seg om en gammel favoritt:  lån med opsjon på kjøp. Navnet til Adem Ljajic som en brikke i avtalen har også blitt nevnt.

Når det gjelder Bacca er saken omtrent like usannsynlig, men hans agent har antydet at spilleren kan flytte på seg i sommer – dog at han er fullt fokusert på Copa America for øyeblikket. Bacca skal ha avslått et tilbud om å slutte seg til Beijing Guoan F.C., fordi han ønsker å bli Europa og spille i Champions League neste sesong. Agenten til spilleren skal også ha uttalt at Bacca’s religiøse overbevisning som hengiven katolikk ville matche godt med å bo i Roma, men ville ikke kommentere utover dette. Colombianeren skal ha en utkjøpsklausul på €30 millioner.