Mercatonytt

Walter Sabatini har det travelt om dagen, og det samme har de forskjellige italienske og internasjonale nyhetsbyråene med å rapportere rykter av ulik gyldighet – noe som fører til en slags blanding mellom spenning og oppgitthet for de av oss som følger utviklingen av Romas mercato opptil flere ganger daglig. Mest konkret nå som uken snart blir til helg er Milans interesse for Andrea Bertolacci. Den hjemkomne romeren har så vidt fått snuse på hjembyen før han tilsynelatende er på vei ut igjen.

Det skal dreie seg om en pris rundt €20 millioner – et mer enn brukbart stykke business fra Roma sin side, som i prinsippet tjener €11,5 millioner på spilleren etter at deleierskapet ble løst i Romas favør tidligere i uken. Slett ikke alle er fornøyde med at Roma selger en ung og formsterk romer til en direkte konkurrent, men forhåpentligvis ligger det en plan bak det hele. Den kalde sannheten er et Roma er nødt til å selge spillere for å kunne forsterke nevneverdig. Og hvilken del av stallen er det bedre å ta av enn midtbanen, som strengt tatt holder et meget høyt internasjonalt nivå. Bertolacci er rett og slett ikke et førstevalg på midtbanen for Roma. Hvis man skulle velge mellom salg av Bertolacci eller de andre midtbanespillerne er valget et relativt enkelt et.

En annen mann som kan være på vei ut er Mattia Destro, og destinasjonen skal være Monte Carlo. Roma og Monaco har forhandlet hele uken, og skal nærme seg en enighet. Partene skal være enige i en pris på €15 millioner, og mens Sabatini vil ha alt på en gang, skal Monaco kun være villige til å betale €13 millioner umiddelbart og de resterende 2 i form av bonuser. Sabatini skal også ha benyttet muligheten til å forhøre seg om tilgjengliheten til både venstreback Laywin Kurzawa og angriperen Lucas Ocampos, to meget talentfulle og spennende spillere. Disse er dog begge ganske usannsynlige kjøp, da Monaco ikke er spesielt villige til å la noen av disse gå. I tillegg skal Rudi Garcia foretrekke sin gamle elev i Lille, Lucas Digne, som sommerens forsterkning på venstreback. Ikke at dette er spesielt sannsynlig heller, og flere mener at det er en større sjanse for at valget faller på Barcelonas Adriano, som Roma har vært i kontakt med i tidligere overgangsvinduer.

Mange spørsmål er ubesvart når det gjelder Romas startellever for neste sesong. Blir det innkjøp av ny spiss? Isåfall, hvem skulle det være? Sabatini innrømmet ovenfor pressen denne uken av han er interessert i Carlos Bacca, men med en prislapp på minst €25 millioner ser dette noe mørkt ut. Lukaku har også blitt nevnt i samme setning som Roma denne uken, men å kjøpe spillere fra Premier League-klubber blir vanskeligere for hvert år, da de finansielle ulikhetene mellom ligaene fortsetter å vokse. Hva med en ny keeper? Noe utilfredstillende er det at Sampdorias og Argentinas Sergio Romero visstnok skal være nær en overgang, men det er uvisst om han er ment til å erstatte De Sanctis eller Skorupski. Også er det backene da, Romas største svakhet de siste årene. Det som er sikkert er at Sabatini forsøker å skrape opp så mye penger som mulig for å forhåpentligvis gjøre noen smarte innkjøp i de posisjonene som trenger det mest. Den kjederøykende sportsdirektøren er trolig meget motivert for å rette opp igjen den svake innsatsen vi så i januarvinduet. Kanskje kan han virkelig sette igang nå som alle deleierskapene er løst. Forhåpentligvis vil de fleste spillerne være på plass før sesongoppvarmingen starter.

Vi fortsetter selvsagt å melde det som er verdt å melde i løpet av sommeren. Følg med videre!