Roma enige med Edin Dzeko

At Roma skal hente en spiss i sommer er hevet over enhver tvil. Etter at Adem Ljajic ble forrige sesongs toppscorer med fattige åtte mål, har Sabatini sett seg villig til å ofre Gervinho, Doumbia, Destro og nevnte Ljajic i forsøket på å skaffe seg en målgarantist.

Sabatini har tidligere uttalt at han er interessert i Sevillas Carlos Bacca. På et tidspunkt så han på det nærmest klar ut for AC Milan, men han har nå moderert seg kraftig. Allikevel, det aller meste tyder på at Sabatinis uttalelser rundt Bacca var et strategisk grep for å få ro i arbeidet med å sikre seg en annen spiss: Edin Dzeko.

Den bosniske tankspissen, som har vært vital for at både Wolfsburg og Manchester City har greid å vinne sine respektive ligaer, har måttet finne seg i å sitte mer på benken enn vanlig i den blå delen av Manchester denne sesongen. Agüero er ubestridt i front, og med ankomsten til Wilfried Bony i januar ser veien til førstelaget lenger ut for Dzeko enn tidligere.

At han skal være interessert i å komme til Roma har blitt bekreftet av landsmann Miralem Pjanic: «Edin ville gått til Roma for å få spille her. Lønnen hans er ikke et problem, han vil tilpasse seg. Men det er opp til klubbene.»

Dzeko tjener €6 millioner i året (netto), noe Roma ikke kan matche. Tilbudet til Dzeko skal være i størrelsesordnen €4.5-5 millioner i året, og for å bøte på lønnskuttet skal Roma ha tilbudt Dzeko forutsigbarhet ved å gi ham en femårskontrakt. Ikke verst for en 29-åring. Dette tilbudet skal Dzeko ha takket ja til.

Da gjenstår det å komme til enighet med Manchester City om en pris. Ifølge serbiske medier skal det være muligheter for at Adem Ljajic inkluderes i avtalen, noe som vil redusere prisen. Det snakkes om at City ønsker rundt €20 millioner for den bosniske landslagsspissen.

Roma vil ha Dzeko, Dzeko vil til Roma. Nå gjenstår det å se hva Manchester City vil.