Statusoppdatering Mercato

Og med det nærmer vi os slutten på en uke som har vært ganske skuffende for oss som kanskje hadde håpet på en skikkelig signering. Optimalt skulle man ville ha en så godt som ferdigstilt før pre-season setter igang skikkelig i midten av juli måned. I stedet har vi lånt Ibarbo igjen for litt mer penger enn vi kanskje burde (€5 millioner med opsjon på kjøp på €8millioner), vi har solgt Jose Holebas til Watford for brukbare €3.5 millioner (eller kanskje ikke – mer Casa Holebas nedenfor). Også har det vært mye prat. Om Walter Sabatini, fra mannens egen munn, og fra diverse kommentatorer som har begynt å betvile kompetansen til alles favoritt-kjederøyker.

Sabatini er ingen vanlig mann. Han er kjent for å finte ut både presse og rivaler med å melde interesse for noen spiller mens han egentlig ser på andre for en billigere penge. Men det er lenge siden han dro noe slikt ut av sekken og faktisk fikk inn en spiller på denne måten som virkelig viste seg å være et kjøp (Nainggolan kom til syvende og sist slett ikke billig. Ei heller grasiøst). Carlos Bacca, en av de første Walter Sabatini ytret beundring og interesse for denne sommeren endre opp i Milan – om dette var en del av planen eller ei er uvisst. Denne uken har Sabatini bekreftet interesse både for Dzeko, at han har lekt med tanken om Zlatan, og at vi er interesserte i Shaktars Luiz Adriano. Sistnevnte endte før øvrig også opp i Milan for to dager siden. Og Gervinho? Han vil visst bli allikevel, i følge Sabatini. Flere mercatoeksperter er imidlertid overbevist om at han er på vei til Kina, muligens sammen med landsmann Doumbia. Verdifulle Euro i kassen til Roma om så er tilfelle.

Andre navn som har vært linket til Roma denne uken er Anderlechts unge Serbiske spiss Aleksandar Mitrovic, Torinos backpar Matteo Darmian og Bruno Peres; andre backer i form av talentene Baba fra Augsburg og Masuaku fra Olympiakos; PSV-kapten Wijndalum er nevnt som en mulig forsterkning på midtbanen. Det som er sikkert er at både backer og en spiss er på vei inn. For dere ekstra nysgjerrige ligger det selvsagt noen flotte skrytevideoer ute på youtube.

Tilbake til Jose Holebas. I for to dager siden kunne både vi, på facebooksiden vår, og AS Roma offisielt melde at grekeren hadde blitt solgt til Watford. I går skal imidlertid Holebas ha uttalt at han ikke visste noenting om dette, og at han slett ikke har signert noenting – han har faktisk vært på ferie. Det har ikke kommet noen kontramelding fra Roma offisielt, og .pdf-filen som bekrefter salget ligger fremdeles ute. Ting er dermed noe uklart. Om Holebas snakker sant er dette dog intet mindre enn en skandale fra Roma og Sabatini sin side og slett ikke bra for ryktet til klubben. Men, man skal ikke dømme noen parter for tidlig her. Vi venter på utviklinger som gjør saken klarere.

God helg!