Milan nekter å gi seg

AC Milan har tilsynelatende fått det for seg at Alessio Romagnoli er planetens eneste gjenlevende midtstopper. I alle fall hvis vi skal legge deres forsøk på å sikre seg 95-modellen til grunn.

Romagnoli, som debuterte under Zdenek Zeman med scoring, hadde en aldeles strålende sesong for et bra Sampdoria-lag forrige sesong. Laget ble ledet av Sinisa Mihajlovic som nå har tatt over den sovende storheten fra motebyen. Den tidligere Roma-floppen er tilsynelatende desperat etter å sikre seg tjenestene til den tatoverte unggutten.

Først var Milan frempå med et bud i regionen rund €17-18 millioner. Det ble kontant avvist av Roma. Noen bud senere skal nå Milan har lagt €25 millioner på bordet. Også dette skal Roma ha avvist uten særlig betenkningstid. Ryktene skal ha det til at Roma først vil vurdere å selge stopperjuvelen dersom Milan hoster opp rundt €30 millioner og €5 millioner i bonuser.

Lønnsomt?

Én ting er at Roma har solgt egenproduserte Andrea Bertolacci til Milan for en profitt på €11.5 millioner. En spiller som neppe hadde hatt noen nevneverdig rolle å spille i dette Roma-laget uansett. God business av Roma.

Romagnoli derimot er fire år yngre enn Bertolacci, et betydelig større talent og spiller på en posisjon hvor Roma i fjor var katastrofale. En annen ting er å selge en spiller som forsvarer en startplass i Roma til et lag som med sine signeringer så langt ligner mer og mer på en direkte konkurrent. For ikke å snakke om selge sitt eget arvegods.

Som midtstopper kan Alessio Romagnoli ha 10-14 gode sesonger foran seg i Serie A. Så får vi se hvordan Sabatini vurderer situasjonen. Milan ser i alle fall ikke ut til å gi seg.

NB: Seydou Keita har i dag (tirsdag) signert en ny ettårskontrakt med Roma.