Mohamed Salah til Roma?

Mohamed Salah har fra tid til annen blitt nevnt i sammenheng med Roma, blant annet at Sabatini skal ha forhørt seg om tilgjengligheten til egypteren fra Chelsea. Som kjent for de fleste var ikke Salah noen stor suksess i London, og for Fiorentina endte det imponerende spillet nesten like raskt som det begynte. I tråd med dette har det ligget relativt eksplisitt i kortene at Salah sannsynligvis er på vei bort fra Chelsea. Inter har i en lengre periode sett ut som den mest trolige destinasjonen for Salah, men nå skal Roma ha kastet seg inn i kampen for alvor.

I følge Di Marzio skal han nemlig være et «konkret mål» for Roma. Isåfall skal det dreie seg om en slags byttehandel med Fiorentina (som kan benytte seg av en kjøpsopsjon fra Chelsea) hvor Mattia Destro skal gå andre veien. Men som så mange andre overganger avhenger dette av at andre overganger skal realiseres. For at det skal være plass til Destro i Fiorentina (formodentlig både i lønnsbudsjettet og på banen) må Mario Gomez sin potensielle overgang til Besiktas først komme i boks.

Romas transferssesong har vært meget stille så langt, og det virker som at Sabatini kanskje sliter med forhandlingene om dagen. Mye av dette kommer av at de spillerne som man ønsker å selge ikke har blitt solgt ennå. Vi snakker selvsagt om Gervinho, om Doumbia – og om nevnte Mattia Destro. I tillegg er Adem Ljajic sin fremtid i klubben usikker. Alle fire har vært koblet til overganger til England denne uken: klubber som Watford, West Ham og Aston Villa har blitt nevnt.

Sabatini skal være i London for øyeblikket for å ha møter om alle disse navnene. Alt i alt kan Salah være en erstatning for Gervinho om alt går i boks. Gervinho er stort sett uønsket i klubben både av fans og av ledelsen, så det å få inn noen som kan begynne med blanke ark kan være positivt både for Roma og for Salah. Det gjenstår å se – nok en relativt begivenhetsfattig uke går mot slutten.