Salah og Szczęsny

Roma sitt mercato har bevegd seg særdeles seint i forhold til konkurrentene. Men nå, bank i bordet, er det i ferd med å skje noe.

Mohamed Salah sin agent skal ha vært på Trigoria tirsdag i kjøvannet av møtene i London forrige uke. Avtalen kan dog bli noe komplisert på grunn av det sure forholdet Salah har opparbeidet seg med Fiorentina. Roma må komme til enighet med Chelsea, men alle er enige om at Fiorentina må kompenseres og her kommer kanskje Mattia Destro inn i bildet. Destro kan nevne havne i Firenze når Mario Gomez forsvinner. Destro kan dermed bli en integrert del av avtalen for Salah.

Noen stusser på at Roma bruker ressurser på å jakte Salah når man allerede har Falque, Iturbe, Gervinho, Ljajic og Ibarbo til å bekle de to kantposisjonene. Da ligger det i kortene at noen må ut. Gervinho er ettertraktet i Tyrkia, mens Ljajic kan være aktuell for spill i Bundesliga.

At Roma er ute etter en ny keeper er ingen hemmelighet. Tirsdag ettermiddag fikk et rykte om at Arsenal-keeper Wojciech Szczęsny er på vei til Roma voldsom fart. Polakken måtte finne seg i å tilbringe mestparten av forrige sesong på benken etter at han røyka en sigarett i dusjen etter kamp. I sommer har i tillegg Arsenal signert Petr Cech som etter all sansynlighet vil være førstekeeper. Trolig betyr det at Szczęsny eller David Ospina skal ut. I følge mediene skal det være snakk om en låneavtale med opsjon på kjøp, hvor Arsenal vil ha kontra-opsjon.

Edin Dzeko satt på benken tirsdag da Roma og Manchester City spilte 2-2 i Melbourne. Klubbene forhandler stadig om bosniern, men forhandlingene er tydelig utrolig seige.

Alle vet at Roma trenger en ny venstreback. I det siste har det vært helt stille rundt Augsburgs Baba Rahman, som kan være på vei til Chelsea som er i ferd med å selge Filipe Luis tilbake til Atletico Madrid. Dermed vil Sabatini hente Adriano fra Barcelona. Den snart 31 år gamle brasilianeren skal selv være lysten på en overgang da han ikke får spille all verden i Spania i konkurranse med Jordi Alba. Kun 9 ganger spilte han 90 minutter i La Liga forrige sesong. Det ryktes om en overgangssum på €8 millioner.