Dzeko nærmer seg, igjen

Det føles ut som om det var i et annet tideverv at Roma og Edin Dzeko ble enige om bosnierens personlige betingelser. Siden den gang har en enighet med Manchester City gått fra å være nære til fjern og nå igjen svært nære.

Det hevdes at torsdag kan være dagen at det hele formaliseres. Men som med alle andre konkrete tidspunkter i denne spissjakt-sagaen må påstanden tas med en klype salt. Det mest gledelige med denne forestående enigheten er at Roma visstnok skal være langt unna å betale de €30 millionene City ønsket for spissen. Det spekuleres i alt fra €23 milloner til €15+3-5 millioner. Den som lever får se.

Ellers virker Roma å ha bestemt seg for å prøve Lucas Digne som løsning på den evinnelige venstrebackproblematikken. Den tidligere Rudi Garcia-eleven får lite spilletid i styrtrike PSG og er lysten på et sceneskifte. Den unge franskmannen har tross sin unge alder (født i 1993) representert landet sitt åtte ganger på A-nivå. Dersom Roma får tak i Digne er det trolig snakk om en låneavtale med opsjon på kjøp.

Ifølge flere medier skal Roma også være i ferd med å sikre seg signaturen til brasilianske Gerson. Barcelona skal også ha vært ute etter spilleren, men ikke vært villige til å legge mer penger enn Roma på bordet som visstnok skal ha bladd opp €15+2 millioner. Den 18 år gamle offensive midtbanespilleren fra Fluminense kan sendes tilbake til Brasil på lån eller ende opp i Bologna for å «omgå» EU-kvoten.

Nevnte Bologna skal være lystne på å hente både Salih Ucan og Leandro Paredes på lån. Roma skal ha svart at det kun er aktuelt å låne ut én av de. Ucan har fått bra med tillit i sesongoppkjøringen, i tillegg til å motta ros fra Rudi Garcia som mener tyrkeren kan bli viktig. Det er uansett utopi å tro at begge de to vil få mange minutter for Roma denne sesongen, så et utlån virker fornuftig.

Vi begynte med en overgangssaga og avslutter med en overgangssaga. Milan har nemlig ikke tenkt til å gi opp Alessio Romagnoli. Men da må de trolig møte Romas pris på stive €30 millioner. Men, med Salah på plass og Dzeko på vei inn dørene må Roma selge noen. Sabatini håper nok i første rekke å bli kvitt Doumbia, Destro og en av Gervinho eller Ljajic, men Romagnoli ville vært betraktelig enklere å selge.