Helgen starter bra!

Da har han endelig landet i Roma, og Rudi Garcia begynner for alvor å mønstre et angrep de fleste kan være stolte av. Mange har omtalt signeringen av Edin Džeko i samme åndedrag som da man hentet Gabriel Batistuta i 2000, og alle vet hva som skjedde i kjølvannet av dette…

Med Garcias uttalelser angående seriegull i fjor, kan umulig ambisjonene ha blitt mindre. Med en sårt savnet prima punta, ny førstekeeper, i tillegg til en uforutsigbar angriper i Salah, rettes etter all sannsynlighet blikket bakover på banen, og da i kraft av en back eller to.

Det har lenge Torino FC v Atalanta BC - Serie Avært snakk om Bruno Peres fra Torino. I følge rapporter skal Torino ha avslått Sabatinis bud på €10m + €3m i bonuser, og kommet med mot-bud på €12m +€3m, så partene skal ikke stå så langt fra hverandre. Dersom man ikke henter en høyreback før sommervinduet stenger, er ikke det den største krisen. Florenzi har figurert på denne plassen flere ganger i løpet av forrige sesong, uten å gjøre seg bort, og når man har back-up i Maicon, Torosidis og til dels Yanga-Mbiwa, er det ikke der skoen trykker.

Da er det heller på venstre siden. Og her kan det skje spennende ting. Paris SG har efter sigende kontaktet – og blitt enige med – Zenit om en overgang for Cristian Ansaldi. Overgangen ryktes å være klar til mandag. Dette betyr at tidligere Garcia-elev, Lucas Digne, får enda mindre spilletid enn han gjorde i fjor. Dette bør glede samtlige Roma-hjerter, da den unge backen har et enormt talent, og er, i mine øyne, en perfekt signering. Her skal det være snakk om et regnestykke som vil gå opp i ca. €18m. Tidligere har flere navn figurert i pressen, som bla. Adriano fra Barcelona, som mest sannsynlig ikke vil selge spillere pga. overgangs-embargoen, og Masuaku fra Olympiacos, hvis Roma og Sabatini har bra rapport med, og ikke minst Abdul Rahman Baba.

Lucas Digne med kledelig blodflekk på drakta i oppgjøret mot Bastia

Lucas Digne med kledelig blodflekk på drakta i oppgjøret mot Bastia

Her trenger Roma helt klart forsterkninger, da man har Ashley Cole som eneste klare venstreback. Også her har Torosidis spilt, og løst oppgaven helt ok. I tillegg kan også Romagnoli spille på venstre siden i forsvaret, så det blir spennende å se hvordan Garcia løser kabalen.

I tillegg til klare angripere, skal også GersonIMG11 fra Fluminense være Romaspiller. Fluminenses president sa onsdag at spilleren ikke skulle til Barcelona likevel, men skal slutte seg til Giallorossi i januar.

Med 11 angripere i troppen (og da teller jeg ikke med Florenzi), sier det seg selv at noen må ut. Jeg ødelegger neppe noen odds med å ymte frempå at de tre som står først i køen for å skifte gress under skoa er Destro, Doumbia og Gervihno. I tillegg skal man ikke se bort fra at Sanabria må bilage seg på et låneopphold. Destro har vært koblet til samtlige klubber som kan krype og gå, Doumbia skal/skal ikke tilbake til CSKA og Gervinho skulle visst ikke til Midtøsten likevel. Kanskje til og med Ljajić må skifte beite?

I alle tilfeller er noe nødt å skje på salgsfronten, for dersom Roma skal ha både Bruno Peres og Lucas Digne, må midler løses, og da gjerne fra en av de tre angriperne nevnt ovenfor. Før den tid er det bare å drømme. Denne sesongen kan bli stor!!

 

Forza Roma & god helg!