Bevegelser i markedet

227386Edin Džeko trener for tiden på Trigoria med resten av laget. Kun detaljer gjør at spissen ikke har blitt offisielt klar, og det ryktes fra flere hold om at det vil bli en pressekonferanse de nærmeste dagene 1,01 i odds på onsdag). Dette handler litt om at Antonio Sanabria skal til Sporting Gijon på lån. Saken har dratt ut, grunnet den etter hvert så berømte ‘ikke-EU’ plassen Roma må ha for å registrere Džeko til spill. Tidligere har Sanabria takket pent nei til både Espanyol og Deportivo, da han ønsket seg spilletid. Dette ser det ut som han vil få i Gijon, og begge parter virker fornøyde.

I tillegg er dette en helt vanlig markeds-manøver Sabatini gir sin signatur til. Og flere vil det mest sannsynlig bli.

Vår sigaretterende sportsdirektør har vært i Milano og spit lunsj med Torinos klubbpresident Urbano Cairo for å diskutere Bruno Peres, som man tydeligvis aldri blir lei av, men også Granatas serbiske stoppertalent, 1,93m høye Nikola Maksimović (23). Cairos klubb er nær en overgang med Roma for backen, uten at noe er skrevet i sten, men dersom Torino skal selge stopperen, som hele Serbia forventer skal erstatte Vidić på landslaget, må Sabatini skrape sammen €25m. Manøver; Ljajić.

Nutella-Adem, som etter hvert vil befinne seg langt unna en startoppstilling Nikola+Maksimovic+Torino+FC+v+Bologna+FC+Serie+y-KDLZkUXOili Hovedstaden, etter ervervelsene av Salah og Džeko, og ikke minst Gervinhos opptredener i oppkjøringskampene, er ønsket av både Torino og Inter, blant andre. Ljajić ønsker også mer spilletid. Dersom Sabaitni går for Maksimović, kan det se greit ut, men dersom Ljajić selv vil til Inter, har Sabatini sett for seg å involvere enten Ranocchia, D’Ambrosio eller Juan Jesus. Selvsagt er det hvithaier i badevannet til sportsdirektøren. Eller kanskje man skal kalle dem lyseblå, da de kommer i form av Napoli – som også ønsker seg Maksimović og Juan Jesus. Også Inter må følge økonomiske restriksjoner, så dersom Ivan Perisić ankommer, har ikke Mancini så mye alburom, og da må en av stopperne bli en del av en eventuell avtale, og ikke Dôdo, som Nerazzuri håper på.

Da man skumleser franske overgangsnyheter og rykter, kommer det frem at eneste grunnen til at Lucas Digne ikke har ankommet Den Evige Stad enda, er fordi Parisiennerne ikke har fått på plass en erstatter. Tidligere har det vært snakk om Cristian Ansaldi, som er svært positiv til å bli lagkamerat med gamle kjente fra Copa America-tapende Argentina. Tidligere signerte de rikeblå Angel Di Maria, samt at Pastore og Lavezzi har hatt post-box i Paris fra før. Italienske medier hevder at Digne ankommer Roma fredag, samtidig som the Telegraph forteller sine britiske lesere at Liverpool ikke kommer til å signere Digne, da han er ‘svært nær en låneavtale med Roma’. Lån med opsjon på kjøp, kommer til å koste Giallorossi totalt €18m, heter det. Det kan også nevnes at den tidligere Garcia-eleven ikke spilte serieåpningen i Frankrike i helgen. Han var heller ikke på benken.

For å løsrive midler til å flørte med Torino og PSG har Romagnoli endelig blitt Milan-spiller. Overgangen har en verdi på om lag €25m, men dette er uten bonuser osv. Om intet annet, er dette en bra avtale Sabatini har dratt i gang, til tross for at man gjerne skulle sett unge (20 år), lovende Romere blomstre i egen klubb.

Ut på tur skal også Seydou Doumbia. Han fikk ikke bevist noe som helst i Italia, og slet i tillegg med å leie ut leiligheten i Moskva (nei da). Han returnerer til CSKA på lån frem til januar, da han i flg. Sky skal til Beijing Guoan på en permanent overgang. Dersom overgangen ikke går i orden, vil han bli i Moskva ut sesongen – for å kjøpe tid, og for å få plass til spillere som passer beskrivelsen forsterkning.

Mattia Destro fikk heller ikke plass i Rudi Garcas 2015-16 235925_heroajakt på troféer, og skal etter alle solemerker til Bologna for €10m på en treårs kontrakt. Personlig blir jeg ikke overrasket dersom Destro blir Capocannoniere i år.

Siste mann ut er Mapou Yanga-Mbiwa. Helten fra derbyet skal være enig med Lyon om en overgang, som vil gi Roma €9-10m på konto. Salget av midtstopperen gjør at Sabatini så absolutt må skifte gir i jakten på nye forsvarere, og dersom de man har nevnt ovenfor ankommer, kan dette være med på å gi Allegri problemer med nattesøvnen.

Forskjellen på årets sommervindu, og de forestående, er at (dersom overgangene til Yanga og Destro blir materialiserte) denne gang har man solgt fire ‘reserver’ for omkring €65m, og det er ingenting annet enn imponerende. Og ikke fult så hjerteskjærende som i 2011, da Ménez og Vućinič forsvant, Borini i 2012, Marquinhos og Lamela i 2013 og Mehdi Benatia i fjor.

Jeg vet i hvert fall om en som gleder seg til lørdag 22. august!!

 

Forza Roma!!