Edin Dzeko offisielt Roma-spiller

Endelig er det offisielt! Etter en lang transfersaga og det som virket som endeløse forhandlinger med Mancheter Citys representanter er Edin Dzeko nå offisielt Romas nye nummer 9. Dette ble annonsert med brask og bram på Romas hjemmesider tidligere i kveld.

Antonio Sanabrias lån til Sporting Gijon, noe som ble offentliggjort tidligere i uken, åpnet en ikke-EU plass til bosnieren. Mannen selv hadde dette å si til Roma TV: «Jeg kom hit for å vinne titler med Roma. Forhåpentligvis vil vi vinne mange, mange trofeer men først må vi jobbe hardt på banen og forhåpentligvis så vil vi komme dit vi vil. Jeg kan kun love en ting, og det er at jeg vil gjøre mitt beste for klubben i hver eneste kamp.»

Dzeko snakket også varmt om nysignerte Salah, og det blir virkelig spennende å se hvordan de to nye vil fungere sammen i angrep.

Spissen som mange av oss har ventet på i noen år nå har altså tilsynelatende ankommet. Mange trekker paralleler til det legendariske kjøpet av Gabriel Batistutas (som i sin tid kostet 70 milliarder gode gamle lire) før forrige gang Roma tok Scudettoen, og forventiningene er følgelig meget store. Det som også blir spennende å se er hvem som må forlate Romas angrepsrekke. Om det blir med Doumbia og (høyst trolig) Destro ut dørene gjenstår å se. Til noens store skuffelse og andres fryd ser det ut til at Gervinho blir i Roma i et år til, mens både Ljajic og Iturbe har blitt ryktet ut (Fiorentina skal visstnok være lystne på sistnevnte).

Uansett, et sukk av lettelse kan tillates fra oss for øyeblikket. Dzeko vil trolig være klar for spill allerede lørdag- da Sevilla gjester Olimpico etter den årlige presentasjonen av laget er fullført. Vi gleder oss, og vi gleder oss til sesongstart. Følg med videre!

Vi tar også med oss til slutt at den ærverdige Federico Balzaretti dessverre offisielt har lagt opp som fotballspiller som en endelig følge av brokkskaden han pådro seg for nesten to år siden. Men fortvil ikke helt, den hårfagre energibunten blir værende i klubben, spesifikt med en rolle hvor han skal ta vare på unge Roma-spillere som er ute på lån. Balzaretti har, til tross for sin noe begrensede faktisk spilletid i Roma-drakt, utvilsomt hatt en god innflytelse på moral og tilført uhemmet lagånd bra benken i hele sin skadeperiode – og har dermed blitt en liten favoritt blant mange romanisti, blant annet undertegnede. Og hvem kan vel glemme den fantastiske og tårevåte feiringen etter det avgjørende derbymålet hans rett før skaden? Daje Federico, jeg tror jeg snakker for flertallet da jeg skriver at vi er veldig glade for å ha deg med videre.