Endelig seriestart!

Snaue 3 måneder har gått siden Roma avsluttet sesongen med derby-seier over Lazio og sikret dermed 2. plassen hele 17 poeng bak Juventus. Nå skal gapet opp til Juventus tettes og Sabatini har hatt en hektisk sommer for at Garcias mannskap skal være sterkt nok til å ta Scudetto. 

dzeko, totti, salah, falque, garcia

For med 54. mål på fjorårets 38. kamper var Roma det 8. mestscorende laget i Serie A og med det i bakhode har Sabatini blitt kvitt Destro (Bologna) og Doumbia (CSKA), mens Dzeko, Falque og Salah har kommet inn i sommer. Midtbanen er i samme forfatning nå som ved sesongavslutningen og det inkluderer dessverre en skadd Strootman som fikk et tilbakefall tidligere denne uken og er nå ute frem til oktober. I forsvaret har Yanga-Mbiwa, Astori, Holebas, Romagnoli og Balzaretti forlatt klubben mens Gyomber og Rudiger foreløpig har kommet inn. På keeperplass har Szczesny kommet på lån fra Arsenal og er ventet å stå i serieåpningen mot Verona.

For lørdag kl. 18.00 starer Serie A 2015/2016 med Verona-Roma på Stadio Bentegodi. Serieåpninger pleide å være et mareritt for Roma og før Rudi Garcia kom hadde ikke Roma vunnet en serieåpning på 6 sesonger, men med franskmannen på trenerbenken har Roma vunnet de siste to årene 2-0 (Livorno og Fiorentina).

Til serieåpningen må Garcia greie seg uten Strootman, Maicon og nysigneringen Rudiger som er skadet, i tillegg må Iturbe stå over serieåpningen  ettersom han fikk sitt 4. gule kort på overtid i siste serierunde mot Palermo og er dermed suspendert.

Verona på sin side endte på en godkjent 12. plass forrige sesong, men den store snakkisen rundt Hellas Verona forrige sesong var ringreven Luca Toni (38 år) som ble toppscorer med 22 mål. Den tidligere Roma-spissen er fortsatt i klubben og har nå fått selskap av Giampaolo Pazzini (fra Milan) på topp. Av andre merkbare sommerkjøp har Verona hentet Viviani fra Roma i tillegg til tidligere Roma-spiller Leandro Greco som sist var å se i Genoa. I tillegg har de hentet svenske  Filip Helander fra Malmö.

Det tilsvarende oppgjøret i fjor endte 1-1 etter scoringer av Totti og Jankovic. Skulle Il Capitano score i morgen også vil han da score sitt 300. mål i Roma-trøya (alle offisielle kamper) og skulle det komme på straffe vil Totti utlikne Roberto Baggio sine 68. straffescoringer i Serie A, noe som er det høyeste gjennom tidene.

Forventede lagoppstillinger:

VERONA (4-3-1-2): Rafael; Pisano, Marquez, Moras, Souprayen; Sala, Greco, Hallfredsson; Gomez; Toni, Pazzini

ROMA (4-3-3): Sczcesny; Florenzi, Manolas, Castan, Torosidis; Pjanic, De Rossi, Nainggolan; Falque, Dzeko, Salah

Kampstart er lørdag 18.00 og ingen norske TV-kanaler har enda kjøpt rettighetene til Serie A, så da må det tys til stream.

FORZA ROMA!