Uken så langt

Forsvarsrekken er på vei til å bli komplett! Alt tyder på at Walter Sabatini har fått lite søvn de siste to-tre ukene. Denne uken har intet færre enn 3 forsvarsspillere ankommet Fiumicino for raskt å bli kledd med Roma-skjerf. Vi tar de en etter en.

Antonio Rüdiger er offisielt Roma-spiller. Unggutten fra Stuttgart sluttet seg til klubben tidligere i uken på en lån som man betaler €4 millioner for. Avtalen inkluderer også en opsjon på kjøp på €9 millioner. Rüdiger kommer til å ta over Yanga-Mbiwas draktnummer 2, og har ofte blitt sammenlignet med Jerome Boateng i spillestil. Selv uttalte han i et intervju med Roma TV at han har Boateng som forbilde, og at han selv liker å spille hardt og raskt, og at han er taklingsglad. 22-åringen gikk gjennom en kneoperasjon tidligere i sommer, og er tidligst ventet spilleklar i midten av september.

Dette fører oss til den andre midtstopperen som har ankommet denne uken. Navnet er Norbert Gyomber og alder er 23 år. Gyomber har spilt i Catania i to sesonger, to sesonger som har vært alt annet enn suksessfylte for klubben (Gyomber spilte forsåvidt ikke fast på laget – om dette er positivt eller negativt i denne konteksten er foreløpig uvisst). Uten å ha sett mye til slovakeren selv har han et rykte som en solid stopper, og vil potensielt være en viktig 3. eller 4. stopper for Roma denne sesongen. Gyomber har valgt draktnummer 23, og finansielt skal det dreie seg om et lån for en ukjent sum, og et obligatorisk kjøp på rundt €1.5 millioner neste sommer.

Ikke riktig offisielt ennå er venstrebacken Emerson Palmieri. Den 21-år gamle brasilianeren kommer fra en relativt god sesong for Palermo, og er vente å være en backup for den nye venstrebacken til Roma (som etter alt å dømme blir PSGs Lucas Digne – franskmennene utsetter overgangen frem til de har funnet en erstatning). Det skal dreie seg om et lån på Palmieri med et opsjon på kjøp verdt €1.75 millioner.

Og så til den andre veien. Mattia Destro har offisielt forlatt Roma for å spille for Bologna kommende sesong. Destro har vært et hett tema for mange romanisti helt siden han ankommet klubben for over 3 år siden, men det lå nok i luften at han nå var på vei ut. De offisielle tallene sier at prisen ligger på €6.5 millioner pluss bonuser. Vi ønsker lykke til!