Poengdeling i serieåpningen

Det ble ingen forrykende start på årets Serie A for Romas del. På Stadio Bentegodi i Verona måtte nemlig de tilreisende fra hovedstaden dele poengene med hjemmelaget Hellas.

Garcia benket kaptein Francesco Totti fra start, og valgte en angrepstrio bestående av Dzeko, Gervinho og Salah. Kampen ble aldri noen rysare, men noen sjanser var det da. Blant annet kom hjemmelaget til en dobbelsjanse, men debutkeeper Szczsney reddet begge forsøkene. Hellas Verona var også nære da en ball gikk over hodet på polakken, men en våken Daniele De Rossi berget Roma med å redde på streken.

Serie A-sesongens første scoring kom etter 60 minutter. Hjemmelaget slo inn fra venstre og Vasilis Torosidis ble mye mer opptatt av ball enn mann. Dermed forsvant ballen over hodet på den greske backen og Bosko Jankovic fikk en enkel jobb med å sende hjemmelaget i føringen.

Det skulle imidlertid ikke ta mer enn seks minutter før utligningen var et faktum. Alessandro Florenzi kom opp langs høyrekanten og prøvde lykken fra langt hold. Et bra skudd, bevares, men ikke patent keeperspill av Rafael. Det var det ingen i Roma som brydde seg om da ballen endte nede i motsatt hjørne. 1-1.

Roma jaktet nå alle tre poengene, men slet med å produsere noe mot et tettpakket Hellas Verona. Angrepsspillet, som Roma ble så kritisert for forrige sesong, så alarmerende likt ut det vi ble servert fra januar til mai.

Men Roma skulle få én virkerlig stor sjanse til å kapre alle poengene. Helt på tampen kom nemlig Miralem Pjanic seg inn bak det ellers tette hjemmeforsvaret. Bosnieren måtte avslutte med venstrebeinet og gikk for nærmeste hjørne. Der var dessverre Rafael betraktelig mer med på notene enn ved Romas utligning. Sisteskansen fikk en hånd på ballen slik at den endte i stolpen og ut til corner istedenfor i nettmaskene. Roma nære tre poeng på en ellers dårlig dag.

Det betyr at det blir to meget revansjesugne lag som møtes når Roma tar imot Juventus til sesongens første hjemmekamp førstkommende søndag. De regjerende mesterne gikk nemlig på et sjokktap hjemme for Udinese i sin serieåpning. Og hvem vet? Kanskje er det noen nye spillere på plass før storkampen.