Lucas Digne klar for Roma!

Da var endelig en ny venstreback på plass! Etter at Federico Balzaretti la opp og Ashley Cole ble skjøvet fullstending ut i kulda på Trigoria har Rudi Garcia kun hatt høyreback Vasilis Torosidis å stille opp med på venstresiden i forsvaret.

At Roma har vært ute etter PSGs Lucas Digne har aldri vært noen hemmelighet, ei heller at overgangen har vært klar lenge. Men franskmennene har selv slitt med å hente venstreback og har satt overgangen på vent ved flere anledninger. Men etter press fra Roma måtte til slutt den styrtrike Paris-klubben gi etter og Digne ble klar for Roma onsdag ettermiddag.

Den 22-år gamle venstrebacken kommer til Roma på lån. Lånekostnaden er på €2.5 millioner og Roma har muligheten til å gjøre overgangen permanent for en hittil ukjent sum.

Digne ble profesjonell i 2010 da han signerte for Lille, der ingen andre enn Rudi Garcia var sjef. Roma-sjefen gjorde unggutten til en del av A-stallen før 2011/12-sesongen og ga ham totalt 18 kamper. Året etter ble det betraktelig mer spilletid på unge Digne: 42 kamper, hvorav fem i Europa.

Den gode sesongen gikk ikke PSG hus forbi og laget til Zlatan punget ut rundt €15 millioner. Forrige sesong spilte Digne 18 kamper i Ligue 1 og totalt 24 kamper for PSG. Han noterte seg for én assist. I sin debutsesong i den franske hovedstaden noterte han seg for fire assist fordelt på 20 kamper.

Så gjenstår det å se om Digne løser Romas venstrebackproblem. Historikken tatt i betraktning er det i alle fall lurt at Roma har hentet backen på lån. Benvenuto Lucas!