Brukbar trekning for Roma

Tidligere i kveld sendte UEFA sin årlige trekning-og-pris-seremoni for henholdsvis kommende og fjorårets Champions League-sesong. For de aller fleste som så på var det helt klart mest spennende å se hvilke motstandere deres klubb skal møte i løpet av seks kamper utover høsten. Etter tilsvarende evenement i fjor så det mørkt ut for Roma, som havnet i den sesongens fryktede dødens gruppe. Dette ble ikke tilfellet denne sesongen (det kan argumenteres for at Juventus kanskje havnet i denne i år), selv om vi trakk ett av de verste lagene man kunne fått fra Pott 1, nemlig Barcelona. (ikke helt subjektivt referer jeg til Bayern Munchen som den andre klubben).

hvis du ikke allerede har fått det med deg ser gruppen slik ut:

Gruppe E:
Barcelona
Bayer Leverkusen
Roma
BATE Borisov

Terminlisten for når kampene spilles ble også lagt ut noe senere, og ser slik ut:

Onsdag 16. september: Barcelona (H)
Tirsdag 29. september: BATE (B)
Tirsdag 20. oktober: Leverkusen (B)
Onsdag 4. november: Leverkusen (H)
Tirsdag 24. november: Barcelona (B)
Onsdag 9. desember: BATE (H)

Vi åpner altså med et pang hjemme mot Barcelona om knappe tre uker. De to kampene mot Bayer Leverkusen vil selvsagt trolig bli de mest avgjørende, selv om vi ikke skal se altfor lett på hviterussiske BATE eller gi opp helt på forhånd med tanke på kampene mot Barcelona. Vi legger spesielt merke til at returoppgjøret mot Leverkusen (på hjemmebane) kommer er klemt mellom kamper i helgene mot henholdsvis Inter og Lazio – det vil dermed definitivt bli intense perioder utover høsten for både klubb og fans.

Francesco Totti uttalte på sin hjemmeside etter trekningen at han forventer og lover «maksimum konsentrasjon». Rudi Garcia, på sin side, virket rolig i sitt intervju med asroma.it og kom med en liten appell til fansen som en avsluttende kommentar: «Som jeg har sagt flere ganger så er vi bedre med deres støtte. Hvis vi jobber sammen så har vi en stor mulighet. Curva Sud vet hvor mye respekt jeg har for dem, det er hjertet i fanbasen og det ville vært flott om de kunne være med oss for denne kampen (helgens Juventus-kamp, red. anm.). Deres støtte er vesentlig».
Uansett, sesongen i er ferd meg å komme ordentlig i gang. Forza Roma!