Bosnisk festaften mot Juventus

Etter en noget skuffende serieåpning mot Verona slo Roma hardt tilbake når sesongens første seriekamp på Olimpico endte med seier over fjorårets serie og cupmester Juventus. 

pjanic

 

Garcia gjorde flere endringer på laget som spilte uavgjort mot Verona sist helg, De Rossi ble dyttet ned i forsvar til fordel for Castan mens nyannkommede Lucas Digne gikk rett inn på venstreback. På topp fikk Iago Falque sin debut fra start, mens Keita fylte tomrommet til De Rossi med Nainggolan og Pjanic på hver sin side.

Og med den nykomponerte lagoppstillingen til Garcia gikk Roma ut i 100 mot et paralysert Juventus og de første 20 minuttene minte mye om 1. runde i den norske cupen. Roma fikk både tid og rom som resulterte i flere farligheter hvor Pjanic var nærmest med et stolpetreff i løpet av de første 45 minuttene.

Selv om det sto 0-0 var det liten tvil om at Roma hadde fortjent en scoring før pause mot et Juventus som knapt hadde vært over på Romas banehalvdel.

Roma fortsatte å spille meget god fotball utover i 2. omgang, men det tok en drøy time før de drøye 60.000 fremmøtte reiste seg fra setestolene. Miralem Pjanic gjorde som han har gjort mange ganger før da Roma fikk et frispark på rundt 20 meter. Bosnieren skrudde ballen over muren og så velplassert i venstre side at Gianlugi Buffon bare kunne stå å måpe der han sto igjen med begge beina godt planta på jorda.

Juventus løftet seg ikke noe særlig etter den forløsende Roma-scoringen og da Juan Manuel Iturbe (som ikke drar til Genoa i følge Sabatini) kom inn på ble det vondt verre for den gamle dama da Patrice Evra gikk på finten til den unge argentineren og franskmannen ble da utvist med sitt andre gule kort.

Like etter at Juventus var blitt redusert til 10 mann fikk Roma doblet ledelsen da sommerkjøpet Iago Falque la et høyt innlegg til en annen nysignering, Edin Dzeko. Dzeko knuste Chiellini i lufta og helt nede ved stolperota kunne Buffon se kveldens andre ball gå i nettet bak han. Det var ville jubelscener både fra spillere og publikum da 2-0 scoringen kom i det 79. minutt.

Selv om det så lenge ut til at Roma skulle cruise inn sesongens første seier ble det til slutt en nervepirrende avslutting da Dybala kontret inn en redusering i det 87. minutt.

Juventus var meget nærme å ta med seg et ufortjent poeng hjem til Torino da Bonucci headet en corner ned i bakken og opp mot høyre kryss, men en glimrende Szczesny fikk lempet ballen til side for mål og dermed var en meget deilig seier i boks!

Roma går dermed opp på 4 poeng etter to kamper når det nå blir landslagspause. Juventus på sin side står med 0 poeng etter en grusom seriestart. Daje Roma!