AS Roma lanserer verdensomspennende initiativ for å hjelpe flyktninger!

AS Roma har i dag annonsert at de jobber med å opprette et fond ved den hensikt å hjelper flyktninger fra krigene som herjer i midtøsten. Fondet vin hete «Football Cares» (ikke ulikt det allerede eksisterende fondet «Roma Cares») og målet er å legge rivaleriet til side og få med flere klubber på prosjektet. Flere av europas største klubber har meldt at de vil bidra på forskjellige måter de siste dagene, blandt annet har Bayern München annonsert at de vil holde gratis treningsleire for flyktninger som ankommer Tyskland i disse dager. Roma virker å prøve seg på en litt mer ambisiøs tilnærming, målet med «Football Cares» skal være å få med hele fotballsamfunnet under et banner, håpet er å kunne rekke ut til flest mulig på denne måten.

Italia opplever fortiden et veldig stort trykk med flyktninger nå, det beregnes at godt over 100 000 har ankommet Sør-Italia det siste året, og det er mye diskusjon i landet hvorvidt Italia virkelig har kapasitet til dette. Det at klubben annonserer dette prosjektet nå vil uten tvil rette fokuset mot den humanitære delen av denne krisen og vil forhåpentligvis sørge for at mange får bedre holdninger overfor flyktningene.

Det er annonsert en lengere pressekonferase med president Pallotta angående prosjektet nå på tirsdag. Vi på asroma.no vil videreformidle budskapet som kommer til uken. Screen Shot 2015-09-06 at 17.43.56