Kortreist bortekamp

Det virker som en liten evighet siden Roma beseieret regjerende seriemester Juventus 2-1 hjemme på Olimpico etter scoringer av Miralem Pjanic og Edin Dzeko. Nå skal endelig Rudi Garcias menn i aksjon igjen, borte mot nyopprykkede Frosinone.

Totti og co. trenger bare reise en time sør-øst i støvellandet for å komme til lørdagens borteoppgjør på Stadio Matusa. Helgens motstander rykket opp til Serie B så sent som i juni 2014. Deretter feide Roberto Stellones mannskap rett gjennom forrige sesongs Serie B og ble klare for Serie A én runde før slutt. Det er med andre ord et aldri så lite eventyrlag Roma møter lørdag kveld.

Men foreløpig har det ikke blitt noe Askeladd-preg over Frosinones kirsebærspising med de store. De så riktignok bra ut i første serierunde der de tidlig tok ledelsen hjemme mot Torino. Men Torino dyttet to baller i nettet bak Nicola Leali i andre omgang og vant 2-1. I deres første bortekamp ble det nok en gang to i sekken. Denne gang ble det imidlertid ingen kasser på Frosinone som tapte 0-2 for Atalanta i Bergamo. Dette plasserer Frosinone nest sist på tabellen, kun foran opprykkskollega Carpi.

Av kjente spillere er keeper Leali nevnt, mens navn som Modibo Diakitè, Alexander Tonev og Samuele Longo trolig ringer bjeller hos noen. Aleandro Rosi og Daniele Verde bør i alle fall ringe som kirkeklokker. Førstnevnte har etterhvert endt opp som klubbnomade og slitt med å få skikkelig fotfeste noe sted, tross lovende takter i en periode under Luis Enrique. Verde er på lån fra Roma til Frosinone og den skjeggfagre vingen fra Napoli har kun et kort innhopp i første serierunde å vise til så langt på sesongens to første oppgjør.

Roma på sin side står med fire poeng etter uavgjort mot Hellas Verona og seier mot Juventus. Dessverre har Pjanic returnert fra landslagsoppdrag med Bosnia med en vond ankel, en ankel som også plaget ham i hele forrige sesong. Det skal imidlertid ikke være snakk om en langvarig skade og Pjanic er trolig klar til oppgjøret mot Sampdoria 23. september.

Antonio Rüdiger er klar til kamp etter ha å trent seg opp etter operasjon og er med i troppen. Det samme er Maicon og nyankomne Ezequiel Ponce. Dermed har Garcia mange å plukke fra når han skal komponere laget. Det spekuleres i at Francesco Totti endelig skal få sin debut for sesongen i fraværet av Pjanic, da trolig i en tilbaketrukket rolle bak Dzeko og trolig Mohamed Salah på topp.

Det er heller ikke helt umulig at Garcia ønsker å rotere litt på keeperplassen, men med storkampen mot Barcelona rett rundt hjørnet vil han nok la Szczesny få enda mer tid til å bli kjent med forsvaret sitt. Florenzi og Digne fortsetter nok på bakcene, mens det er et annet spørsmål hvem som danner stopperparet. Både De Rossi, Manolas, Rüdiger og Castan (og Gyomber forsåvidt) er disponible. De to sistnevnte trenger begge kamptrening og starter neppe sammen, men det er meget mulig at en av de plasseres ved siden av bautaen Kostas Manolas.

På grunn av Pjanic sitt fravær er det vanskelig å spå hvilken formasjon Garcia velger å bruke og han sa selv på fredagens pressekonferanse at han har flere systemer å velge mellom. Dersom Totti skal ligge bak et spisspar får vi trolig se en 4-3-1-2 hvor for eksempel Nainggolan, Keita og De Rossi kan operere. Keita og De Rossi trives kanskje i litt for stor grad i samme rolle, så ikke se bort fra Salih Ucan fra start heller.

Dzeko og Salah er bankers fra start, mens Falque og Iturbe er klare utfordrere, avhengig av hvilken formasjon Roma velger fra start. Trolig vil Frosinone legge seg bakpå, noe som trolig vil skape et kampbilde som er ugunstig for f.eks Iturbe, men kan favorisere en boksåpnende og spillesugen Francesco Totti.

Frosinone savner kun Carlini og Castillo til lørdagens oppgjør.

Trolige formasjoner:

FROSINONE (4-4-2): Leali; Rosi, Blanchard, Diakité, Crivello; Gori, Gucher, Chibsah, Paganini; Ciofani, Soddimo

ROMA (4-3-1-2): Szczsesny; Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne; De Rossi, Keita, Nainggolan; Totti; Salah, Dzeko

Rettighetene til å vise Serie A har enda ikke blitt kjøpt opp av noen i Norge, men det er på det rene at en salgsrepresentant for MP & Silva (som selger rettighetene) er i Skandinavia denne helga. En avklaring før denne kampen blir det dog ikke. Det er derfor vi, sammen med strømmetjenesten Eversport kan VISE OPPGJØRET MOT FROSINONE HER PÅ ASROMA.NO. Du kan også se de andre kampene fra Serie A denne runden (bla. Milano-derby) og La Liga.

Frosinone-Roma sparker i gang klokken 18.00.

DAJE ROMA!