Frosinone 0-2 Roma

To sene scoringer i hver omgang gjorde sitt til at Roma ikke mistet noen kostbare poeng under bortekampen mot naboene Frosinone. 

Falque-Frosinone

Med kun 4 dager før Roma starter et nytt Champions League-eventyr mot selveste Barcelona sparte Rudi Garcia noen sentrale spillere i lagoppstillingen som Radja Nainggolan og Mohamed Salah. Franskmannen tok i tillegg å gjøre en sjelden formasjonsendring til 4-2-3-1 med Rudiger som fikk sin debut i tillegg til en angrepsrekke bestående av Totti, Gervinho, Dzeko og Falque.

Åpningen av kampen var rolig med bortelaget som skapte de aller største sjansene, selv om det hyggelige vertskapet prøvde seg på noen finurlige forsøk. Aller nærmest var Edin Dzeko midtveis i 1. omgang da han ikke greide å stokke beina på åpent mål etter et nydelig innlegg av Iago Falque.

Like før pause valgte Falque og avslutte selv da et langt innkast fra Lucas Digne til slutt endte i beina på spanjolen som enkelt satte inn 1-0 til Roma som også var pauseresultatet.

Etter pause tok Frosinone mer og mer tak på kampen og trillet mye ball på Romas halvdel, men greide ikke å skape de helt store sjansene.

Roma på sin side skapte ikke mye før helt på tampen da det åpnet seg opp noen kontringsmuligheter. Florenzi hadde en avsluttning i tverrliggeren like før slutt, mens innbytter Juan Manuel Iturbe satte den velkjente spikeren i Forsinone-kista tre minutter på overtid da han banket inn 2-0 for Roma.

Det var langt ifra noen pen seier av Roma, men tre poeng var det aller viktigste. Nå venter Barcelona på et utsolgt Olimpico når Champions League-hymnen blir spilt over den evige stad på onsdag.