Før Roma-Barcelona

Nok en Champions League-sesong står for tur og Roma får en meget tøff start da de skal få bryne seg på de regjerende Champions League-mesterne i sesongens første gruppespillskamp. 

messimapou

Det ble et lite antiklimaks for Roma under Champions League-trekningen for noen uker siden, på den ene siden ble gruppen betydelig lettere enn fjorårets (Bayern München, Manchester City og CSKA Moskva kontra Barcelona, Leverkusen og BATE Borisov)), men sjansene  når Romas ball ble trukket var 50% og komme i den mye enklere gruppen med Zenit, Valencia og Gent. Roma har dog gode sjanser for å komme seg videre fra årets gruppespill hvor en naturlig nok må se på Leverkusen som sin tøffeste konkurrent om 2.plassen.

For noe annet enn gruppeseier for onsdagens motstander vil være sjokkerende som skal prøve å bli det første laget som greier å forsvare Champions League-tittelen. 101 dager er gått siden Barcelona slo Juventus 3-1 i forrige sesongs finale på Olympiastadion i Berlin og tidligere Roma-trener Luis Enrique kunne notere seg for «en trippel» i sin første sesong som trener for Blaugrana. Under pre-season ble Roma et par nummer for små og tapte hele 3-0 på Camp Nou etter scoringer av Neymar, Messi og Rakitic.

Roma har fått en god start på sesongen med 7 poeng på de første tre kampene. Under helgens kamp mot Frosinone eksprimenterte Garcia med en formasjonsendring ettersom Pjanic er ute med skade, men etter en snau times tid gikk franskmannen bort fra den nykomponerte 4-2-3-1 til den tradisjonelle 4-3-3.

Og det er ventet at Garcia ikke tar noen sjanser foran et utsolgt Olimpico og vender tilbake med 4-3-3. Szczesny forblir nok førstekeeper og Manolas danner etter all sannsynlighet stopperpar med Antonio Rüdiger som på ingen måte gjorde seg bort i sin debut mot Frosinone. På backene er Lucas Digne soleklart førstevalg på venstresiden, mens tidligere Champions Leauge-vinner Maicon blir nok ikke risikert etter å ha kommet tilbake fra skade og Florenzi tar høyresiden. Roma har en lei statistikk i Champions League forsvarsmessig ettersom de har sluppet inn mål i samtlige av de 14 siste oppgjørene. Sist gang de holdt nullen var i mars 2009 da Roma slo Arsenal 1-0 før de senere røk ut på straffer.

På midtbanen blir nok trioen bestående av Nainggolan, De Rossi og Keita ettersom Pjanic og Strootman er ute med skade. På topp er det mange valg for Garcia med Salah, Falque, Gervinho og Iturbe som alle har fått tillit i sesongstarten, men etter rapportene blir det Falque og Salah som skal hjelpe Dzeko med å score mål.

Barcelona på sin side står med full pott på de første tre La Liga-kampene, men har kun scoret 4 mål. Sist helg snudde de borteoppgjøret mot Atletico Madrid og vant til slutt 2-1 etter scoringer fra Neymar og innbytter Messi. På skadefronten er keeper Bravo og stopper Vermaelen ute og er ikke med til Roma.

Lagene møttes som kjent i treningskamp like før sesongstart, men den siste offisielle kampen mellom de to klubbene var faktisk tilbake i 2002 da Roma med (selvfølgelig) Totti på banen slo Luis Enriques Barcelona hele 3-0 etter scoringer av Emerson, Montella og Tommasi.

Forventede lagoppstillinger:

ROMA (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Rüdiger, Manolas, Digne; Keita, De Rossi, Nainggolan; Salah, Dzeko, Salah

BARCELONA (4-3-3): ter Stegen; Alba, Piquè, Mascherano, Roberto; Iniesta, Busquets, Rakitic; Neymar, Suarez, Messi.

 

Kampstart er 20.45 og kampen vises på VIASAT 4.