Florenzi hylles

«Florenzi kan bli en av verdens beste backer», «En av de fineste målene jeg har sluppet inn i løpet av min karriere», «Eksepsjonell scoring».

Alessandro-Florenzi1

31 minutter av gårsdagens kamp var spilt og Roma lå under 1-0 mot Barcelona. Florenzi får ballen 20 meter inn på egen banehalvdel før han fosser fremover over midtstreken. Et lite blikk opp ser han at Dzeko er markert og velger å gå på skudd ettersom keeper ter Stegen sto langt ute. Ballen flyr over hele banehalvdelen og i en perfekt bue over Barcelonas sisteskanse går ballen stang inn og 70 000 tilskuere går amok på stadion.

«Det var et fantastisk treff. Jeg tror alle kunne se på ansiktet mitt etter at ballen gikk i nettet: Jeg var i sjokk og tok straks hendene mine på hode, hva kan si på et sånt tidspunkt? Det er ikke noe som skjer hele tiden. Det gikk kaldt nedover ryggen min når jeg så reprisen. Det er fantastisk følelse og vil definitivt være en av mine beste minner fra fotballen.»

Viste du hvor langt unna du var?

«Jeg så at Edin Dzeko var markert, så jeg tenkte at jeg like så greit kunne prøve å score. I verste fall ville jeg bomme på mål og det skulle bli en fem-meter. Jeg fikk den i mål og var veldig glad. Det viktigste var dog at scoringen gjorde at vi fikk med oss ett poeng. 

Barcelona-midtstopper Gerard Pique gikk til twitter for å hylle Romas nummer 24 da han fikk spørsmålet om hva han tenkte da han så Florenzis mål gå inn;

«Det var sykt! Jeg trodde ikke mine egne øyne når jeg så ballen gå inn. En av de beste scoringene jeg har sluppet inn i løpet av min karriere.»

Florenzi uttalte etter kampen mot Frosinone at han har studert Barcelonas høyreback Dani Alves og tidligere Roma-trener Luis Enrique var også full av lovord om 24-åringen:

«Det var en eksepsjonell scoring som fikk Roma tilbake i kampen. Hvis han har studert Dani Alves har han gjort det veldig bra å etterligne han.»

Gårsdagens kaptein Daniele De Rossi sa at Alessandro Florenzi har potensiale til å bli en av verdens beste backer og da Florenzi selv fikk høre om lovordene fra sin kaptein kan 24-åringen gå en lys torsdag i møte:

«Jeg må takke han for de fine ordene, jeg kommer til å gi han et kyss i morgen og muligens spandere en kaffe.»

Barcelonas målscorer Luis Suarez var ikke like imponert som resten av de involverte:

«Det var flaks.»