Vanskelige Sassuolo på besøk

Igjen kommer tidligere Roma-spiller Eusebio Di Francesco’s Sassuolo til Olimpico for å stelle i stand trøbbel for Rudi Garcia. De grønne og svarte går på sin tredje strake Serie A-sesong og Roma har enda ikke greid å ta tre poeng mot de på eget gress. I 2013/14 gikk Roma mot seier 1-0, men slapp inn utligningen dypt inn i overtiden. Forrige sesong så det verre ut, da bortelaget ledet 2-0, men to scoringer av Adem Ljajic sørget for at Roma slapp med skrekken. Simone Zaza scoret begge for gjestene. Begge disse har siden byttet klubb.

Sassulo startet sesongen med to seire, 2-1 hjemme mot Napoli og 1-0 borte mot Bologna. I forrige runde ble det 2-2 hjemme på Mapei mot Atalanta. Søndagens gjester står med andre ord med like mange poeng som Roma etter tre kamper.

Roma kommer fra et imponerende poeng mot Barcelona i Champions League. Med Serie A-kamp igjen i midtuka og neste helg og deretter nok en viktig CL-kamp er Garcias gutter inne i et meget tøft kampprogram. Det kan bety rotering i laguttaket. Sampdoria borte til onsdag blir en meget tøff kamp, før man igjen trolig kan tillate endringer når Carpi kommer på besøk neste helg. Å tippe lagoppstillingen mot Sassuolo i skrivende stund (lørdag formiddag) blir med andre ord bingo.

Men la oss ta det første først: Szczseny er ute med skade etter sammenstøtet med Luis Suarez. Det betyr at populære Morgan De Sanctis vokter buret de neste ukene. Maicon er nok aktuell for en startplass, men kanskje venter Garcia til Carpi-kampen med å slippe han utpå, Sassuolo-historien på hjemmebane tatt i betraktning. Manolas-Rüdiger har kommet godt fra det i sine første to kamper sammen og det ingen stor idé å bryte de opp allerede nå. Samtidig vet vi at Leandro Castan trenger kamptrening for å komme tilbake på sitt tidligere nivå. Her kan igjen Carpi-kampen være mer aktuell. På venstreback fortsetter nok Digne, men Torosidis er også et alternativ.

Pjanic er tilbake fra skade, men risikeres neppe. Samtidig spekuleres det i at Seydou Keita skal få seg en pust i bakken, noe som kan bane vei for en sesongdebut for Salih Ucan. Dersom Maicon starter kan vi også finne helten fra onsdag på midtbanen. De Rossi og Nainggolan trolig begge fra start, men dersom Garcia vil prioritere hvile på en av de to kan vi få se William Vainquer for første gang.

På topp spekulerer Gazzetta i fullstendig overhaling fra Barca-kampen med Gervinho, Totti og Iturbe fra start. Undertegnede tror det kanskje er i kraftigste laget og regner med at hvertfall én av Dzeko eller Salah starter, spesielt med tanke på at man sikkert møter en lavtliggende motstander og at både Gervinho og Iturbe fra start blir smør på å-gå-seg-fast-i-blokka-flesk.

Szscesny, Strootman og Capradossi (som nettopp har signert ny kontrakt til 2020) er alle ute med skade.

Sassuolo på sine side savner Berardi, Antei og Vrsaljko.

Davide Massas er pipeblåser i oppgjøret som drar i gang 15.00 på søndag og som selvsagt kan ses her på asroma.no.

Sannsynlige lagoppstillinger:

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Manolas, Rüdiger, Digne; De Rossi, Nainggolan, Ucan; Salah, Totti, Iturbe

SASSUOLO (4-3-3): Consigli; Gazzola, Cannavaro, Acerbi, Peluso; Missiroli, Magnanelli, Duncan; Floro Flores, Defrel, Sansone

DAJE ROMA