Roma – Sassuolo 2-2

Etter den gode prestasjonen i midtuken mot Barcelona var denne søndagen ventet å bringe 3 greie poeng. Men, som i tilsvarende kamp i spolerte Sassuolo den moroa. Eusebio Di Francesco fulgte mer eller mindre oppskriften fra i fjor: La Roma forsøke å angripe for så å straffe de på kontringer.

Rudi Garcia valgte å hvile flere av de sentrale spillerne fra oppgjøret mot Barcelona, og ga Maicon og Torosidis sjanser fra start, samt at Pjanic spilte sin første kamp siden landslagspausen for noen uker siden. Første omgang fra Roma sin side kunne minne mange om den mørke perioden med alle uavgjortresultatene fra forrige sesong. Det ble monotont og forutsigbart i angrep, og vingene klarte ikke skape spesielt mye, selv om særlig Salah var svært løpsvillig.

Så, i det 22. minutt ble det brått stille på Olimpico. Etter en liten konsentrasjonsglipp av Roma-forsvaret og imponerende, raskt og presist pasningsspill fra Sassuolo ender ballen opp hos Gregoire Defrel, som en-mot-en mot Manolas klarer å få av gårde et skudd som går forbi De Sanctis lavt i høyre hjørne.

Roma svarte ganske umiddelbart med å skru opp presset, men det ville seg liksom ikke helt. Iturbe var nærmest usynlig, og Salah slet med å få inn flere gode touch etter hverandre. Det hele løsnet etter en håpløs pasning fra en eller strålende Andrea Consigli i  Sassuolo-målet som ble plukket opp av Pjanic. Bosnieren sendte ballen videre til Totti (som var nesten en meter i offside), som rolig halvveis chippet ballen forbi Consigli fra drøye 16 meter – Francesco Tottis mål nummer 300 for klubben var et faktum.

Men moroa skulle ikke vare veldig lenge. Rett før pause kommer Roma-produkt Matteo Politano (som forøvrig spilte en meget god kamp) til skudd fra skrå vinkel, og skuddet er såpass velplassert at ballen ender opp i det lengste hjørnet. Morgan De Sanctis burde kanskje fått en finger på den for å avverge mål, men skylden får deles kollektivt på det nokså slappe forsvarspillet i forkant.

Andre omgang begynte med et brak, da Mohamed Salah endelig fikk treff på ballen. Og for et treff det var! Etter en svak, høy klarering fra det grønnsvarte forsvaret skyter egypteren på hel volley med venstre, utagbart bak Consigli.

Resten av kampen ble veldig taktisk, da bortelaget tydelig var fornøyd med stillingen som den var, og Roma ute av ideer. Salah holdt på å avgjøre kampen med nok et godt skudd, men Consigli ville seg ikke slå igjen. Både Dzeko, Florenzi og Falque ble byttet inn, og selv om spesielt de to førstnevte så friske ut, ble det aldri noe ordentlig ut av det. Sassuolo forsvarte seg godt, og absorberte hvert eneste forsøk på angrep.

En skuffende kamp alt i alt, men vi tar med oss to flotte mål og vi gratulerer kapteinen med nok en milepæl i karrieren. Grande Totti!