Festaften på Olimpico

Med kun ett poeng på de to siste kampene mot Sassuolo og Sampdoria slo Roma kraftig tilbake med festfotball foran de fremmøtte på Olimpico og seks forskjellige målscorere sørget for 5-1 til Roma!

pjaniccarpi

Det har haglet med kritikk mot Rudi Garcia den siste tiden etter svake prestasjoner, men selv om sesongens første tap kom på onsdag mot Sampdoria valgte Rudi Garcia og stille med tilnærmet lik lagoppstilling med unntak av morgendagens bursdags»barn» Totti startet på benken til fordel for Gervinho.

Etter en rolig start på kampen tok Olimpico fyr etter 24 minutter da Manolas satte inn Romas første for kvelden på en corner, før Pjanic nok en gang scoret et vakkert frisparkmål kun fire minutter senere. Gervinho sørget for 7 magiske Roma-minutter da han prikket inn 3-0 etter halvtimen spilt.

Tidligere Roma-spiller Marco Borriello sørget for en liten spenning inn mot pause da Carpi utnyttet elendig et elendig Roma-forsvar og Borriello headet inn 3-1. Etter pause sørget Salah og Digne for at spikeren for alvor var satt i kista og en glimrende dobbeltredning fra De Sanctis på straffe fra Matos gjorde kvelden nesten perfekt for Roma.

For det var noen skjær i sjøen for Roma ettersom Rudi Garcia måtte se tre spillere forlate banen med skade. Seydou Keita var førstemann ut allerede etter 20 minutter og inn kom debutant Vainqeuer som gjorde en veldig fin figur. Dzeko fikk seg noen smeller i kneet i løpet av førsteomgang og Totti kom ut til andre omgang. Totti kom alene med keeper kun to minutter ut i andre omgang, men Salah fikk æren av å sette inn scoringen. Dessverre fikk Totti seg en smell ved scoring og måtte ut like etter å ha kommet på. Garcia sa følgende til media: «Keita og Totti fikk begge muskelskader, så forhåpentligvis er det ikke veldig alvorlig. Edin Dzeko hadde vondt i kneet og måtte byttes ut.»

Med 5-1 og tre poeng går Roma opp på en foreløpig 3. plass på tabellen med 10(!) forskjellige målscorere av totalt 12 scorede mål. Sett i betrakning av de to siste kampene var det en fantastisk kamp av Roma. Nå tar Roma turen til Hvitrussland hvor Roma møter BATE Borisov på tirsdag i Champions League.