Krisehåndtering: Roma-Carpi

Det er ikke vits i å legge skjul på det: Rudi Garcia og Roma er under enormt press, nok en gang. Det er ikke mange lag som kan følge opp en seier mot Juventus og en høyt respektabel uavgjort mot Barcelona ved å ta ett poeng av seks mulige mot Sassuolo og Sampdoria, men Roma er nå også en gang Roma.

Ting tyder på at Garcia nå kun har et fåtall kamper på seg til å redde jobben, og om ikke denne kampen er en Roma må vinne så er ingen det: Carpi står med lite truende 0-2-3 og 5-10 i målforskjell etter fem runder, men deres nylige 0-0 mot Napoli (samme Napoli som smadret Lazio 5-0 runden før) viser at de største defensive hullene er i ferd med å fylles. Roma har slitt med lag fra Emilia-Romagna på Olimpico de siste årene, og det hadde vært en smule typisk om det er Marco Borriello som scorer for sin nye klubb lørdag kveld…

Roma mangler stadig Szczesny, så De Santcis inntar målet. Florenzi og Digne tar hver sin backplass, mens Manolas sannsynligvis får fornyet tillit etter marerittet av et selvmål mot Sampdoria sist runde. Så er det store spørsmålet om dette er kampen Leandro Castan endelig er tilbake, brasilianeren har ikke spilt siden serieåpningen mot Hellas Verona. På midtbanen stiller etter alt å dømme Nainggolan, Keita og kanskje også Pjanic, som har kommet raskere tilbake fra skade enn først antatt. Alternativt får Nainggolan seg en pause etter en heller dårlig kamp mot Sampdoria, og De Rossi tar plassen hans.

I angrep er det store spørsmålet hvorvidt det blir Totti eller Dzeko. Salah og Iturbe/Gervinho/Falque kommer etter alt å dømme til å stille på hver sin ving, så det er spørsmålet bare om Dzeko får fornyet tillit eller om Garcia vil forsøke å bryte ned Carpi med Totti som dirigent. Den nevnte bosnieren står med kun ett mål på sine seks første kamper for Roma, og ideen om at to eksplosive vinger skulle skape rom og servere han i feltet har hittil ikke funket nevneverdig…

Man trenger ikke å si allverden om denne kampen, annet enn at det er en kamp Roma skal og må vinne. Inter ligger for øyeblikket 7 poeng foran, men må belage seg på å møte tabelltoer Fiorentina i morgen. Dette i tillegg til at Napoli møter Juventus i kveld åpner for en langt mer åpen tabell når siste fløyte går søndag kveld enn slik den fremstår nå. Det avhenger dog av at Roma gjør det fotballlag til syvende og sist skal gjøre: vinne kamper.