Skadet mannskap til Borisov

5-1 og feststemning til tross, lørdagens seier mot Carpi kostet dyrt og det er et meget redusert mannskap som tar turen opp til Hviterussland for å møte BATE Borisov i Champions League.

dzekocarpi

Roma fikk med seg ett poeng i den første gruppespillskampen i Champions League når Alessandro Florenzi pirket inn utlikningsmålet hjemme mot Barcelona for snaue to uker siden. Nå skal laget ut på reisefot og Roma tar for første gang turen til Hviterussland for å møte BATE Borisov. Rudi Garcia har dog vært på besøk i Borisov før, men da hans tidligere klubb Lille tok turen i 2012 ble det tap, da var også Lucas Digne med.

Med seg på flyet har «Borisov-guide» Garcia med seg 15 mann; Szczesny er gledelig tilbake etter skaden han pådro seg mot Barcelona, i tillegg er De Sanctis selvfølgelig med som vartet opp med strafferedning på lørdag. I forsvar er Digne, Castan, Maicon, Florenzi, Torosidis og Manolas klare mens Nainggolan, Pjanic, De Rossi, Ucan og Vainqueur skal ta seg av midtbanen. På topp ser det tynt ut med kun Gervinho, Salah og Iturbe med.

Totti som hadde bursdag i går i tillegg til at nyheten om at han skal bli far dukket opp er ute i minst 1 måned etter at han ble skadet i forkant av 4-1 målet på lørdag. Edin Dzeko ble byttet ut til pause mot Carpi grunnet kneet noe som setter han på sidelinjen i 3-4 uker. Seydou Keita er ute i to uker. I tillegg har Falque fått seg en trøkk i kneet og er ute, det samme er Rudiger. Strootman er naturlig nok heller ikke med.

BATE Borisov

Gruppens svakeste lag har for fjerde gang på fem sesonger har BATE Borisov greid å kvalifisere seg til Champions Leauge, men det har som regel stoppet i gruppespillet. I fjor ble de hakkemat og tapte blant annet 12-0 over to kamper mot Shakhtar Donetsk og endte til slutt opp med 3 poeng og 2-24 i målforskjell.

Årets sesong startet borte mot Bayer Leverkusen der de tapte til slutt 4-1 etter å ha tatt med seg 1-1 inn til pause. I ligaen er de på vei mot å ta sitt 10. strake ligagull ettersom de har skaffet seg en luke på 12 poeng ned til Dinamo Minsk med fem kamper igjen å spille.

Laget Roma møter består mest av ukjente hviterussere, men noen vil nok dra kjensel på  BATEs nummer 81, Aleksander Hleb. Hleb kom til BATE for tredje gang i løpet av karrieren for en drøy måned siden og har tidligere spilt for Arsenal og Barcelona.

Formasjonen trener Yermakovich bruker mest er 4-2-3-1 og 40-åringen har ingen nevneverdige skader å bry seg om før oppgjøret tirsdag kveld.

Forventede lagoppstillinger:

BATE Borisov (4-2-3-1): Chernik; Polyakov, Dubra, Milunovic, Mladenovic; Baga, Alksievich; Stasevic, Hleb, Gordejchuk; Signevich.

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Digne, De Rossi, Manolas, Florenzi; Nainggolan, Vainqueur, Pjanic; Salah, Iturbe, Gervinho.

 

Kampstart er 20.45 og kampen vises på Viasat Xtra og viaplay.no