BATE – Roma 3-2

Første omgang startet, utenom at Pjanic ga bort ballen med lagets første touch i spill etter en slapp pasning (kanskje et tegn på det som skulle komme?), egentlig bra for Romas del. De for kvelden gråkledde fikk til noen kombinasjoner på vingene, men det ble liksom ikke til noe som kunne kalles en sjanse. Kanskje kunne Vainquers fine innlegg til Gervinho i de tidlige minuttene blitt omgjort til noe bedre – men Gervinho er ingen spydspiss på sine beste dager, og hans prestasjon i første omgang var definitivt ikke en av disse.

Så, som ut av ingenting, åpnet showet. I BATEs første angrep og etter raske og lure pasninger ender ballen opp hos Gordeichuk hvis asvlutning går i tverligger og rett ut til Stasevich, som relativt enkelt header ballen i lengste forbi Szczescny. 1-0, og stadion er allerede på vei til å koke over.

På dette punktet fikk BATE-spillerne en enorm vitamininnsprøytning og synlig selvtillit. Bare tre-fire minutter senere kommer venstreback Mladenovic på et drivende løp med ballen, og slipper av gårde et overraskende skudd fra rundt 30 meter. Hvorfor? Han ser at Roma-keeper Szczescny er fullstendig feilplassert, og at han kun trenger å skyte hard hvor som helst til hans venstre side i mål. Skuddet er perfekt plassert, og den nylig friskmeldte polakken er ydmyket, noe Roma også er i ferd med å bli.

Forskjellen på kroppspråket mellom lagene blir enda tydligere etter målet. BATE spiller og forsvarer seg med grinta, og det er ikke mye angrepet til Roma får til. Det var BATE som skulle få et mål før pause. Mladenovic er igjen på ferde og Gervinho er ikke helt med på notene. Hviterusseren mottar ballen på skrå vinkel inne i boksen og skyter igjen helt perfekt hardt over Szczesny, i tverligger og inn. Dødelig effektivt. Et nydelig mål, og ingen på stadion kan tro hva som skjer.

Debutanten Vainquer blir byttet ut i det 40. minutt til fordel for Iago Falque, men annet enn det er det ikke mye å skrive hjem om fra resten av førsteomgang. Heroisk innsats fra midtbanen og forsvaret til BATE førte til at det ble for trangt, spesielt med den svekkede selvtilliten i hele Roma-laget.

En veldig svak Iturbe ble byttet ut i pausen for å gjøre plass til Torosidis. I andre omgang fikk vi se et Roma med langt bedre konsentrasjon, tålmodighet og til og med selvtillit i spillet sitt. Sjansene begynte å komme tettere (selv om BATE hadde sine muligheter på kontring), og til slutt fikk man uttelling. Etter litt raskt og presist kortpasningspill rundt gjennom midten av BATEs tredjedel ble Gervinho spilt gjennom og han skjøt uten å så mye som se opp. 66 minutter spilt, og det står 3-1.

Roma fortsatte presset, og kom til flere gode sjanser. Både Florenzi og Falque (som for øvrig virkelig sto frem denne omgangen) fikk gode skuddforsøk blokkert heroisk, og da det så ikke ut som noenting skulle gå de grå sin vei, fikk man et snev av håp i det 82. minutt. Digne gjør en strålende jobb med å komme seg til innlegg på venstrekanten, og etter å ha blitt latt være av Gervinho ender ballen opp hos Torosidis, som gjør alt riktig og setter ballen lavt i hjørnet fra kloss hold. Noen få minutter senere kommer man seg derimot ned på jorden igjen, da Florenzis nydelige skuddforsøk går i tverligger og, ned og utover. Dette var ikke Romas dag.

Alt i alt kan man si at vi faktisk var noe i uheldige i dag, og det trenger ikke være helt krise i leiren riktig ennå. Første omgang er under ennhver kritikk i de fleste ledd av laget, men en keepertabbe og gode enkeltprestasjoner, fulgt med en enorm støtte fra hjemmefansen og en liten dose marginer var det som førte til tapet heller enn en fullstendig håpløs forestilling.

Også endte Leverkusen opp med å tape i Barcelona også, heldigvis.